Fisk och Skaldjur,  Jul,  Snacks och Smårätter

Juliga snittar med laxröra

Till fjärde advent njöt vi av snittar med julsmaker. Det här blev en SÅ trevlig tallrik och ljuvligt gott men i ärlighetens namn är detta en rest-fest. Vi hade ju mamma och pappa över på en tidig julmiddag och som alltid blir det massor av mat kvar fast man tycker att man gör ”lite”…

Först ut av mina rest-snittar är dessa rågbröd med laxröra. Men alltså vilken röra! Yummi! Det fina med sånt här käk är att man dessutom kan preppa alla röror och bara förvara i kylen tills det är dags att skopa upp!

Laxsnittar på rågbröd

ca 15-20 snittar

Laxröra:

150 g kallrökt lax
1 ägg hårdkokt
2 msk färsk pepparrot
1/2 rödlök
1/2 Ingrid Marie äpple
1 msk dill
1 msk gräslök
salt och peppar
100 g cream cheese

Till servering:

Skivat rågbröd
Tunt skivat äpple

Hacka allt fint. Jag kör i princip allt i min alligator. Jag kan INTE leva utan den. Så bra för allt som ska hackas. Riv pepparrot och klipp örter. Blanda alla ingredienser, rör ner färskosten sist av allt. Dela rågbröden i två delar och klicka på röran, dekorera med äppelskivor och dill.

Dela varje skiva rågbröd (jag delade mina på 3 längder) och skopa upp röran. Dekorera med en skiva äpple och kanske lite extra dill. OBS. ska snittarna stå ett tag före servering? Rör äppelskivorna med ett par droppar citronsaft så kommer dom inte bli bruna och fula.

Min tallrik – recept på övriga snittar kommer såklart! Men får bli ett i taget så här i julstöket! Det är mycket som ska hinnas med ändå trots att julen är ”inställd”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: