Hus och Hem

Table Gun

Nu står den där. 2005 designade Philippe Starck den helt tokiga serien med lampor i form av förgyllda vapen för Flos. Inte direkt diskreta och det finns lika många åsikter som människor gällande dessa lampor. Här hemma är vi i lag FÖR och tycker dom är såååå coola. Jag älskar den men det är framför allt Fredrik som stått för jakten på dessa lampor. Vi håller ständigt ögonen på blocket och auktionshusen och så plötsligt. En till salu. För ett hyggligt pris som Fredrik till slut förhandlade till riktigt bra. En av hans kollegor var av en händelse på vift och befann sig på exakt stället den såldes. Vi slog till.

I veckan nu träffades alla säljare och lampan som hängt i Motala hos våra vänner där var nu äntligen på väg hemåt. Så spännande. Det är en så himla härlig känsla när man letat och väntat på något såååååå länge och så bara plötsligt får man till rätt affär.

För att denna rejäla pjäs skulle ha nånstans att bo slog jag till på ett sidobord jag spanat på ett tag. Det är från Jotex och är liksom lite polare med vårt stora soffbord i utförande även dom inte är exakt lika. Blev perfekt i höjd till soffan och där står den nu och tar över vardagsrummet. Alltså det blev sååå bra.

Det här är mellanstora lampan. Det finns en golvvariant men den känns inte aktuell alls, däremot står lillebrorsan – som kallas bedside (här går min gräns dock, skulle ALDRIG ställa den vid sängen) – högt på önskelistan. Men den kommer. Har vi väntat 10 år på denna kan vi hålla ut ett tag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: