Sallader

Grönkålssallad

Men kan det bli mer deppigt väder?! Idag har det fasen inte ens blivit ljust ute. Så galet tråkigt. Tänder alla ljus jag äger, spelar mysig musik och bara försöker hitta på allt mys som går. Blä! Fördelen är att man kan göra massa saker inne – skriva inlägg här, testa nya recept och framför allt leta upp massa gött inför jul och så. Ja, jag erkänner. Första julklapparna är inhandlade och jag sitter och spanar på adventspyssel och sånt.


Just nu är hela min kyl fylld med grönkål. Viktors bonusmamma är en hejjare på att odla i sina pallkragar och jisses vilken grönkål! Sååå fin! Jag fick en jättepåse och nu är det grönkål på matsedeln kan jag säga. Denna sallad som vi åt med karré och kyckling blev riktigt mumsig! Så enkelt att bara svänga ihop och liksom lite allt-i-ett vilket jag älskar i veckorna. Så smidigt när tiden inte räcker till.

Grönkålssallad

Grönkål – stammarna bortskurna
Coctailtomater
Bulgur
Parmesan

Dressing:
Olivolja
Vitvinsvinäger
Dijonsenap
salt
Peppar
Socker

Kött eller korv

Gör så här:

Det här är ingen exakt vetenskap – därav inga mått i listan. Jag gör denna på en höft så häng med!
Koka bulgur, jag använde 1 dl bulgur, enligt förpackningen.
Grönkålen hackas och läggs i en skål. Jag använde 5 STORA blad vilket räckte fint till oss 3 som åt.
Dressing – jag gör dressing i en kaffekopp vilket jag tycker blir lagom. Sen höftar jag bara så att det blir typ en halv kopp när det är klart. Så ca 0,5 dl olivolja blandas med ca 1 msk vitvinsvinäger och en liten tesked dijonsenap. Rör massor med en gaffel så att det blandas. Smaka av med salt och peppar. Ev lite socker om det känns för surt. Häll dressingen över grönkålen och massera den så att det blir dressing överallt. Riv ca 2 dl parmesan på grova sidan av ett rivjärn och blanda ner i salladen. Skär cocktailtomater i skivor och vänd ner tillsammans med Bulguren som är varm. Det gör salladen lite ljummen och aningen krämig känsla eftersom osten mjuknar.

Servera med valfritt kött eller korv. Vi hade strimlad karré och kyckligfilé som bara stekts med salt, peppar och grillkrydda.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: