Maten

Pasta med Pancetta, Grönkål och valnötter

Peeeeeerfekt söndagsmiddag. Krämig. Gräddig. Smakrik. Och så enkel att svänga ihop. Den här blev en vardagsfavorit redan i första tuggan! Körde ett recpet i botten men ändrade om lite vartefter så detta är inte exakt – smaka av och öka/minska efter tycke och smak !

Pasta med Pancetta o Grönkål

400 g pennepasta
200 g pancetta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g grönkål
Citronsaft (körde flaska)
2 dl grädde
2 dl kokt pastavatten
2 dl riven parmesanost
1 dl valnötter
smör att steka i

Gör så här

Koka vattnet till pastan.

Hacka pancettan i små bitar och stek den sedan i en het stekpanna så den släpper sitt fett. I med hackad lök och pressad vitlök. Lägg åt sidan på en tallrik.
Börja koka pastan enligt anvisningarna på paketet
Riv loss bladen från stjälken på grönkålen. Tillsätt bladen och fräs i några minuter så den börjar falla samman. Slå på grädden och låt det koka ihop. Häll tillbaka pancetta och lök och rör ihop. Häll på pastavatten en dl i taget och se om båda behövs. Riv osten, hacka nötterna och häll av pastan.

Tillsätt pastan, osten och nötterna i pannan och blanda ordentligt. Servera när det är rykande varmt! Ha ev lite extra parmesan att strö på toppen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: