Bakningen

Nattjästa Rustikfrallor

Det här med att låta en deg jäsa över natten kan vi vara överens om är en förjäkla smart grej va. Dels är det superenkelt på kvällen då dessa degar bara geggas ihop och dels är det supersmidigt på morgonen för att degen då är klar och bara ska delas innan den skickas in i ugnen. Minimalt arbete för nybakat frukostbröd.

Rustikfrallor

ca 10 stycken

4 dl kallt vatten
15 g jäst
2 dl rågmjöl
7 dl Manitoba Cream
1 1/2 tsk salt
1 msk honung
1 dl grovt hackade valnötter
15 aprikoser, klippta i bitar

På kvällen:
Rör ut jästen i vattnet och rör sedan ner resten av ingredienserna. Täck bunken med plast och ställ in den i kylen över natten.

På morgonen:
Ta upp degen på ett ordentligt mjölat bakbord. Dra ut degen till ett mått av ca 10×40 centimeter. Vik sedan ihop den på längden.
Pensla på lite vatten och strö på lite mjöl.
Ställ in en plåt i ugnen och sätt den på 275 grader. Låt degen vila medan ugnen blir varm, cirka 20-30 minuter.
Dela degen i ca 10 bitar och lägg dem på ett bakplåtspapper på den heta plåten.
Grädda bröden i mitten av ugnen cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt dem svalna på ett galler.

Njut till frukost med goda pålägg. Glöm för guds skull inte kaffet, ett kokt ägg och pressad apelsinjuice.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: