Pasta

Pasta Carbonara

Haha det är mycket pasta och bak just nu – vi är inne i en sån fas. Nu när det inte blev så kul väder plötsligt har grillen slocknat och vi kör lite annat krubb. Äntligen fredag i alla fall och näääära semester. Jag ska in på kontoret på måndag men sen blir det lite lata dagar! Har stora planer på att kunna åka båt (snälla vädret jobba med mig här) och även lite grejer jag vill göra i trädgården. Ska gräva rabatter, preppa för pallkragar till nästa år och plantera lite buskar och ett träd på ett ställe där jag tycker det är lite kalt. Förhoppningsvis får jag med mig Fredrik på dom planerna också. Han är inte riktigt lika pepp på trä, fokuserar mer på alla löv som ska krattas på hösten och grenar som ska beskäras. Jag däremot ser bara det vackra och härliga med en lummig trädgård. Haha jag låtsas inte alls om som att man måste ta hand om allt också. Bara det är fint!

Pastan dåra – godaste godaste ever. Carbonara är en sån rätt som jag väldigt ofta beställer ute. Älskar att testa olika varianter och variationer. Den här är dock den bästa på riktigt riktigt länge. Hade jag fått detta på restaurang hade jag varit med en nöjd.

Pasta Carbonara

4 personer

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g Pancetta (vi tog bacon)
100 g parmesanost
2 msk olivolja
2 hela ägg
2 äggulor
2 krm nymald svartpeppar

Spaghetti
Persilja till servering

Först måste vi snacka om Pancette vs bacon. Vi äter massa bacon men ska vi vara ärliga går det inte att jämföra med Pancetta. Visst kan man göra carbonara på bacon men ska man snygga till det lite – köp Pancetta. SÅ mycket bättre. Nu denna gång hade vi inte det hemma så bacon fick duga.

Gör så här:
Skala lök och vitlök. Finhacka löken och skiva vitlöken. Skär pancetta i små bitar. Finriv parmesan.
Fräs vitlöken i olja tills den är gyllenbrun. Släng bort vitlöken.
Fortsätt att fräsa lök och pancetta i samma olja tills det får färg utan att bli bränt.
Rör ihop ägg och äggulor med osten och svartpeppar i en bunke.
Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet. Blanda ner lök och pancetta i pastan.
Blanda ner ägg- och ostblandningen i den heta pastan och blanda ordentligt. Krämigheten regleras genom att man häller på lite av det varma kokvattnet.

Servera pastan direkt med parmesan och persilja.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: