Mjuka kakor

Världens godaste morotskaka

Nån mer än jag som har ont i huvudet såna här dagar. Det bokstavligt talat ösregnar och är sol samtidigt. Mitt huvud går i bitar. Hemskt är det. Har jobbat hela dagen idag med sprängande huvudvärk och det är ju bara att bita ihop. Inget hjälper. Försökt med huvudvärkstabletter ändå fast jag vet att det inte kommer funka. Nu har det släppt lite och vi har ätit middag. Underbart god Carbonara – ska fila ihop receptet så kommer det här. Gjorde den utan grädde idag och jisses så gott. Kommer aldrig ha grädde i Carbonara igen. Kikade dock in här idag för att dela med mig av ett riktigt grymt recept. Morotskakornas morotskaka! Vi ÄLSKAR morotskaka så det bakas flitigt här hemma men återkommer alltid till detta recept som enligt mig är det allra bästa.

Morotskaka – Den bästa!

Kakan:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1,5 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter (ca 2 stora morötter)

Gör så här:
Sätt ugnen på 150grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
Fyll smeten i en liten långplåt (ca 20×30 cm) täckt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna helt.

Cream cheese lime frosting:

60 g mjukt smör
4dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g färskost

Vispa ihop smör och färskost med elvisp. Blanda ihop florsocker och vaniljsocker och sikta ner lite i taget i smöret – rör med en slickepott. Ta INTE allt florsocker på en gång – då riskerar du att allt smälter och vispa INTE med elvisp. Här gäller det att vända in florsocker lite i taget så att du får en stum fluffig frosting. Blanda till sist i limeskal.

Bred frostingen över den helt kalla kakan och ställ i kylen en stund.

Skär upp stooora goda bitar och servera!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: