Mjuka kakor

Chokladmuffins med Schweizernötfyllning

Muffins är ju inte det bästa bakverket att fota – speciellt inte när man har kids hemma som bara står och väntar för att få hugga tänderna i vad det än är som bakats. Men jag måste bara dela med mig av detta recept. Det är dels det bästa muffinsreceptet ever och dels visade det sig att schweizernöt i muffins är maaaaagiskt gott!!! Bara måste testas! Hade mer än gärna kört på en härlig hallonfrosting också men höll mig idag. 30 graders värme är inte frostingens bästa vän direkt…

Chokladmuffins

Räcker till 12 muffinsar (eller 24 mini)

150g rumsvarmt Smör
1 3/4 dl Strösocker
2 Ägg
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
4 msk Kakao
2,5 dl Vetemjöl
4 msk Grädde

12 rutor schweizernöt till fyllning

Gör så här
Vispa smör och socker fluffigt. Rör i äggen. Vänd ned vaniljsocker, kakao, mjöl, bakpulver och grädde och rör om så att smeten blir slät och fin. Spritsa ut lite smet i 12 muffinsformar, gärna isatta i en muffinsplåt. Lägg i en chokladbit. Spritsa ut resten av smeten. Täck över chokladen och jämna till smeten med hjälp av en kniv. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader, ca 18-20 minuter. Låt muffinsarna svalna på ett galler.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: