Maten

Chevre- och grönkålspizza – Tilltugg

Kallt bubbel, fina vänner och en härlig kväll. Och så det bästa tillugget. Det är recetet på en bra kväll. Och detta är receptet på ett magiskt tilltugg. Små frasiga pizzabitar med krämig chevre, krispig grönkål och så lite sötma på det. Bröllopet i munnen är ett faktum! Det här måste bara alla testa till sommarens tillställningar. Eller bara vilken vardag som helst för att dom är larvigt goda! De görs på färdig smördeg också så ansträngningen är minimal. Perfekt när man spontant får över vänner på ett glas vin!

Chevre- och grönkålspizza

1 kyld smördeg (à 250 g)
1 dl crème fraiche
125 g hackad, färsk grönkål
1 msk olivolja
1 krm salt
200 g smulad chèvreost (getost)
1/2 dl hackade, torkade tranbär
1 msk flytande honoung

Gör så här:

Dela smördegen på längden och lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Bred ut crème fraiche och nagga bottnen med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna lite medan fyllningen förbereds.
Massera grönkålen med olivolja och salt. Strö ut kålen på smördegen och fortsätt sedan med smulad chevre.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna lite. Strö över hackade torkade tranbär och ringla över honung.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: