Livet

Size Happy och hör sen!

Måndag och dags för lite reflektion och pepp. Och lite ilska. Först lite generellt surande över att män numera verkar köpa sex i tid och otid. Och på det vidriga faktum att dom köper kvinnor dessutom skyller på allt från att dom är ”för lyckliga” till att dom har en ”personlig kris”. Jag skulle vilja se den lyckliga kvinnan som springer och köper sex eller den kvinna som har en personlig kris få idén om att det nog blir bättre om jag köper mig ett knull av nån stackars kille i en skitig lägenhetsbordell. Orkar inte!

För att fortsätta med det faktum att folk är rätt pantade läste jag idag av en slump ett inlägg av en tjej på insta. Hon var förtvivlad över att hon fått taskiga kommentarer om att hon var fet och borde träna mer. Allvarligt?! Vem fan är någon egentligen att säga så om någon annan?! Tjejen kanske lyfter 150 kg i bänk? Dom brudarna är då INTE benrangel. Eller ännu värre – den här tjejen kanske lidit av ätstörningar halva livet och ÄNTLIGEN är frisk och är i den bästa formen i sitt liv. För hon är inte längre döende. Blir så jävla upprörd! Tack och lov finns det numera flertalet stora influensers som är allt utom size zero. Magiska tjejer som gör allt för att peppa och promota ett annat ideal än skelettformen. Några av mina favoriter som jag mer än gärna stannar till hos på Insta är Frida Kummerfeldt, Sophia Anderberg och Linda Marie Nilsson. Finns många fler om man kikar runt lite och speciellt på deras härliga hashtaggar!

Kan ta åt mig personligen av sånt här också. Jag är allt utom pinnsmal. Verkligen. Har tampats med det halva livet och det förstör så mycket. Jag är dessutom inte på långa vägar hämmad (egentligen, bara i min hjärna då möjligen) av varken vikten eller utseendet. Jag har alltid kunnat köpa kläder och har hittat min stil sen många år tillbaka. Visst drar jag absolut största storleken på tex HM när jag kan ha Medium från andra märken och sånt är ju störande.
Men jag kan bli ledsen för andra skull. Dom som har annan kroppsform än jag och kanske drar ännu ett par större storlekar. Kedjorna och Galleriorna har liksom noll utbud om du inte följer normen. Och det finns ändå alltid där i bakhuvudet. Att man är stor. Och inte rätt. Det som stör mig allra mest är att jag tänkt i sååååå många år att ”det där ska jag ha när jag blivit smal” eller ”det där ska jag göra när jag blivit smal”.
Va fan då för? Vad väntar du på? Gör skiten nu!
Så det har jag börjat med. Ironiskt nog först när jag fyllt 40. Det kan jag fasen UNNA mig numera. Att skita i vad man bör eller inte bör ha/göra eller än värre tänka att det där KAN jag inte ha/göra.
Va ute och sprang ikväll. Kom lite över halvmilen på lite över halvtimman. Det är inte skitdåligt. Det kan man inte göra om man är kass form. Det är fasen precis det som är det viktiga. Må bra och njut. Och skit i resten. Det är ju själva fan att det tog mig 40 år (ok 25 kanske – första 15 va inte med på detta) att inse det. Jag kör Size Happy och det funkar skitfint.

Sliten efter turen men ändå helt ok känsla i kroppen. Nöjd med tiden och kämpar vidare mot målet att köra milen på timmen. Nu är det ”bara” att hålla samma tempo lika länge till. Sprang i nya tights idag. Från ICANIWILL. Älskar dom. Har storlek medium på dessa och dom sitter som ett andra skinn. Perfekt i spåret.

Så – blev ingen lista idag men det får gå. Peppen är total i alla fall. #sizehappy
Nu kör vi!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: