Ytligheter

Sommardofter

Har blivit med nya parfymer inför sommaren. Har i många år haft March Jacobs parfymer men nu minsann har jag hittat nya favoriter. Älskar att läsa om parfymer – det är lite av ett rabarberspråk för en annan med alla noter, toner och toucher. Lite samma som med vin som kan ha allt från en ton av skumbanan till en eftersmak av roddbåt typ. Roade mig med att kolla vad det står om dessa två som med mitt expertutlåtande ”doftar ljuvligt”!

Prada Candy
”Pradas senaste parfym, Candy, är en förförisk doft med balans som kombinerar njutning och glädje. Doften innehåller bland annat vit mysk som omsluts med moderna karamellnoter för att ge en unik, mjuk signatur. Doften påminner om delikat vaniljdoftande honung som lekfullt blandas med den naturliga bensoennoten. Passar den sofistikierade, eleganta kvinnan.”

Jojo, sofistikerad är man ju! Och förförisk med njutning och glädje. Gillar mest att den ”omsluts av moderna karamellnoter” för vem vill ha en parfym med gamla noter liksom?! Underbart somrigt doftar den i alla fall och jag älskar den. Ett litet minus dock för att flaskan inte har någon kork. Man måste pilla dit en svart ful pryl för att man inte ska råka trycka ut en puff. Mycket opraktiskt. I övrigt är det en snygg flarra och roooooosa är ju alltid rätt.

Chloé Fleur De Parfym
”En modern, feminint blommig och frisk tolkning av klassikern Chloé. Med inslag av ros får doften en sensuell intimitet. Rosen har blivit signaturnoten för Chloés dofter.
Sensualiteten från den mjuka signaturnoten har kombinerats med syrliga bär, som en modern twist på klassikern.
I toppen vilar verbena som ger en friskhet till doften, de friska noterna blandas sedan med hjärtat av ljuvlig ros. Basen mynnar ut i körsbärsblom och mjuka mandelnoter.”

Hjärta av ros som munnar ut i körsbär och mandel. Sensuellt intimt med syrliga bär. Man riktigt hur ju bra det är. Men helt ärligt så är det typ så bra. Alltså denna är HELT magisk. Kan bli en ny långkörare som får hänga med flaska efter flaska. Den här vet jag att många älskar och nu när jag själv äger en förstår jag varför. Underbar är den! Det enda luriga med Chloés parfymer måste jag ju ändå säga är att alla flaskor ser likadana ut – det som skiljer (i alla fall denna serie) är färgen på det lilla bandet. Och det är inte direkt grönt, blått och gult utan alla har beige, nude, blekrosa och offwhite. Inte helt simpelt att hålla reda på för en novis men det är magi ändå.


Kommentera

%d bloggare gillar detta: