Mat

Lobster Rolls med Tryffelchips

Ibland får man feeling och bara känner att man måste ha nåt gott till middag. I fredags hade Harry och jag körde en snabb överläggning och kom fram till att hummer ville vi ha. Japp. Så då får man åka och köpa hummer. Som ska tina i typ hundra timmar. Lösningen blev att humrarna fick tina sina första timmar i baksätet på bilen medan Harry lirade matcher. Nöden har ingen lag när man fått för sig något! Det gick finfint och lagom tills det var dags att laga mat var dom tinade. Nu har vi käkat hummer och resterna av hummer hela helgen så det ramlar in lite sköna recept här nu – först ut dessa Lobsterrolls som är det första vi gjorde med humrarna.

Harry önskade alltså sin favorit – Lobsterrolls. Han har ju så sjukt roliga grejer han önskar när han får välja mat. Visst, han säger också pannkaka ibland men förvånansvärt ofta blir det något sånt här rätt otippat. Finns ju miljoner mer eller ännu mer avancerade recept men jag håller det sjukt enkelt. När vi äter detta till middag drygar jag också ut med surimisticks för att få lite mer mat. Hummer är ju magiskt gott men det är fasen inte mycket mat för allt jobb.

Lobster Rolls – 6 st

2 hummer
1 paket surimisticks
(kan uteslutas men blir lite tunt som middag då)
2 msk cremefraiche
1-2 msk majonäs
salt och peppar
ca 0,5 tsk Citronsaft
Ett par droppar Tabasco

Till servering:
6 brioche korvbröd
Saltgurka
Gemsallad
Chips
(valfritt men Tryffel tycker jag är absolut godast)

Och såklart ett gott vitt vin. Detta vin fick jag vid nåt tillfälle och det var minsann vansinnigt smarrigt. Kollade på systembolagets sida men det verkar inte gå att beställa. Typsikt!

Gör så här:

Rensa humrarna och skär köttet i bitar. Skär surimisticksen i lika stora bitar. Blanda i en bunke Cremefraiche, majonäs, citronsaft och tabasco. Smaka av med salt och peppar. Blanda i köttet och ställ kallt. Har djag briochebröd tycker jag att dom funkar som dom är men har jag vanliga korvbröd brukar jag steka på dom i pannan med smör för att få lite extra piff på dom.

Vid servering är det först ett par salladsblad, sen röran och på toppen finhackad saltgurka. Och så chirrarna till förstås. Nom NOM!

Och just det – glöm inte koka fond på skalen från hummern. På den gör man MYCKET gott. Jag tror jag satsar på risotto imorgon.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: