Bakningen

Muffins med äpple och kanel

Finns det något bättre än dom där första fikapauserna utomhus på våren?! Knappast. Kaffet har aldrig smakat godare och bakverken har aldrig varit så smarriga. Idag hade vi just en sån myspysig fika. Fredriks mamma kom över på fika och jag hann precis svänga ihop dessa godingar. Alltså det här är på riktigt ett magiskt recept på muffins. Glöm det här med rinninga smetar som man kan hälla i formarna som bara bli torra och smuliga sen. Det här blir rejält tunga och saftiga muffinsar. Såklart allra godast nybakade och fortfarande ljumma. Och helst då ute i vårsolen.

Äppelmuffins med kanel

Ingredienser:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker och 1 dl ljust muscovadosocker
2 ägg
0.5 dl gräddbladning (hälften grädde hälften mjölk)
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 skalat äpple i bitar
2-3 tsk kanel
1 msk muscovadosocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C och placera ut 10 muffinsformar. Hårda formar kan stå för sig själv på en plåt men tunna pappersformar bör stå i en muffinsplåt.
Rör smör och socker pösigt i maskin.
Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt gräddblandningen och vaniljsocker.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Vänd ner i smeten med en slickepott och arbeta ihop tills smeten är helt slät.
Använd två skedar för att få smeten i formarna.
Blanda kanel och socker i en skål. Blanda i äppelbitarna och rör om noga. Tryck sedan ner äppelbitar i alla muffins. Försök peta över smet så gott det går så äpplena täcks.
Grädda muffins mitt i ugnen i ca. 15 minuter. Tag ut och låt svalna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: