Livet

Diplom

Idag bankade jag upp det på väggen. Diplomet som visar att jag faktiskt fick ihop det. Det som jag trodde skulle ta ett år tog i stället nästan 2. Sååå nära på att ge upp såååå många gånger. Plugga på halvtid och jobba på heltid. Gah som jag svurit över all tid jag inte haft och allt som var kvar på denna maffiga kurs. Men – uppgift efter uppgift. En timma här och en timma där. Jag är ju en envis jäkel så på nåt sätt har jag ändå hela tiden vetat att jag skulle göra klart det. Nu är det klart. Diplomet kom. Och jag är SÅ stolt.

Jag bestämde mig för att börja läsa grafisk design och formgivning när jag hade hyggligt lugnt på mitt förra jobb. Började och kunde lägga mycket tid på det – fick till och med ta lite av arbetstiden för att läsa. Efter ett tag började jag lära mig, främst Indesign och Photoshop. Då dök jobbet på Ipsen upp. Där man ville att man skulle ha just lite såna kunskaper. Efter många turer fick jag jobbet! Jag började och har sen dessa haft svårare och svårare att hitta tid till att plugga. Kontaktade utbildarna och bad om ett halvår paus vilket jag fick. När jag kommit in i jobbet började jag återigen kämpa på med kursen. Det har känt som en evighet men så plötsligt för nån vecka sen fanns det inget nästa kapitel. Inga fler övningar. Inga fler inlämningsuppgifter. Jag var klar. Alltså den lättnaden! Jag. Är. Klar.

Nu ska jag se vad jag ska hitta på nästa gång – för jag är så inte ens nästan färdiglärd inser jag. Så kul detta! Hejja mig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: