Mat

Muggbröd – LCHF

Ok jag erkänner – att käka efter LCHF går sådär nu i karantän-tider. Det blir lite för mycket fika, gottis, goda middagar och andra sidospår men vi försöker hålla kurs. När brödsuget blev för stort tog jag till mitt bästa nödknep – Muggbröd! Två minuter i micro och så ett par till minuter i rosten så är frukosten klar! Perfekt!

Jag gör mina muggbröd i små dessertskålar – vi har nämligen inga bra vida muggar. Det behövs att muggen är grund och vid så att brödet blir bra när man skär det. I dessa små skålar blir det perfekt att dela brödet på mitten för att få två mackor att rosta. Det går såklart att äta som det är men jag tycker det blir betydligt bättre i konsistensen om dom får gå ner i rosten först.

Muggbröd – 1 bröd

1 tsk smör till formen
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
¾ tsk bakpulver
½ kryddmått salt
1 ägg
1 msk vispgrädde
½ tsk vallmofrön (valfritt)

Gör så här:

Smörj in en rymlig mugg med plan botten med smör. Bröa med sesam- och vallmofrön. Blanda ner alla torra ingredienser, inklusive ev smaksättning i muggen. Knäck i ägget och rör till sist i grädden. Mikra på full effekt (ca 700 watt) i cirka 2 minuter. Känn efter i mitten så brödet är fast även där – om inte, mikra 15–30 sekunder till. Ta ut och låt svalna. Skiva på mitten och rosta. Då får du bästa konsistens och smak.

För den som håller koll på kolisar så är det 3 g i en sån här macka.
Receptet hittar jag ursprungligen hos Diet Doctor.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: