Pyssel och Fix

Drömfångare

Lite sned och vind men gjord med kärlek. Igår knepade jag ihop en egen drömfångare till sovrummet. Hade ett ”hål” på en vägg som stört mig länge men ville inte ha varken en tavla eller spegel (eller nåt av de vanliga lösningarna som hylla eller så – inget passade liksom) så har klurat på vad jag kan hitta på. Vårt sovrum är både mörkt och rätt ”hårt” så jag har tänkt mig nåt naturligt och liksom jordigt (haha man är ju feng shui expert hör ni) vilket inte har varit helt lätt. Men så igår slog det mig att jag skulle testa en drömfångare. Köpa mig en var på tok för tråkigt och tar för lång tid med leveranstider och skit så jag bestämde mig för att göra en egen! Wihooo – pysselprojekt!!

Blev lite mörk bild i går kväll men här är alltså vad jag shoppat på mig på Panduro för detta projekt. En sån metallring, jag tog en som är 35 cm i diameter. Vidare köpte jag en stuvbit svart lakansväv som jag sen rev i remsor för att klä ringen i. Till vänster i bild är det lite smått och gott i den färgskalaen jag ville ha – svart och natur. Coatad bomullstråd, satin- och sidenband, träkulor och fjädrar. Som alltid när man ska lära sig nåt numera är det ju bara att vända sig till Youtube. Jag kikade på denna film för att fatta grejen om hur man knyter själva nätet.

Insåg att det finns huuuuur många coola sätt som helst man kan knyta på men höll mig till den här lite mer grundläggande varianten. Va klurigt nog ändå att få det hyggligt jämt och snyggt. När väl nätet är klart kommer det riktigt roliga – dekorationerna!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: