Baka

Oopsies till söndagsfrullen

Söndagsmorgon med solen som lyser in. Kaffet är klart och härlig musik i högtalarna i köket. Känner på mig att det vankas en grymt härlig söndag!! Bröd blir det ju lite dåligt med när man äter LCHF – men dessa superenkla oopsisar är faktiskt mitt favvo”bröd”. Superenkla att göra och visst, dom är äggiga, men jag tycker det är förlåtet ändå om man öser på sesamfrön och lite flingsalt! Gjorde en laddning igår då resten av familjen käkade toast. Jag körde två oopsies med ost och skinka – absolut godkänt som toast. Idag finns det kvar och då blir dom frukostmackor!

Oopsies – 6 st

3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 nypa salt
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
ev. vallmofrön eller sesamfrön.

Sätt ugnen på 150 grader.

Separera vitor och gulor. Vispa vitorna hårt med salt.
Vispa gulor med färskost, bakpulver och fiberhusk till en slät smet och vänd sedan ner lite i taget i vitorna. Var försiktig, de ska bara vändas ner.
Klicka ut på bakpappersklädd plåt och ”krydda” med frön om man vill.

Grädda ca 15 min tills oopsisarna fått fin färg.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: