Maten

Middagstips – Kycklinggryta med kokos och röd curry

I den här familjen gillar vi mat. Eller det är en lögn, vi älskar mat. Vi lagar gärna mycket mat och vi gör det tillsammans. Det gör att oavsett om vi börjar med ett recept så har vi när vi är klara gått låååååångt ifrån vad receptet säger och har lagt till massa annat som inte var där från början. Att återge hur vi sen gjorde är praktiskt taget omöjligt. Att Fredrik sen är kass på att ens läsa recept och mer än gärna både skiter i, och råkar hoppa över, vissa steg gör ju inte saken bättre. Men – gott blir det!

Den här gången blev det faktiskt så gott att vi satte oss efteråt och rabblade upp allt vi hade lagt till, skitit i eller ökat/minskat mängden av. Så – här kommer ett alldeles ypperligt middagstips!!

Kycklinggryta 6 pers

600 g Kyckling Innanlår
1 knippe färsk broccoli
0,5 ask babyplommontomater
1 röd paprika
10 champinjoner
0,5 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
3 dl stark hönsbuljong (1 tärning till 4 dl vatten)
Saft från lime
ca 1 cm riven färsk ingefära
2 msk röd currypasta
1 msk fisksås
Nudlar av valfri sort.
(Harry får äggnudlar medan vi äter purepastas nudlar)
Torrostade jordnötter till servering

Gör så här:

Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala, finhacka vitlöken, ansa och strimla purjolöken.
Skär kycklingen i strimlor. Bryn kycklingen i oljai en gryta, plocka upp den och lägg på en tallrik.
Lägg i paprika, vitlök och purjolök i grytan, fräs i ca 2 minuter tillsammans med currypasta, ingefära och fisksås.
Tillsätt kokosmjölk, buljong och lägg i kycklingen. Sjud sakta ca 20 minuter. Kan grytan få stå längre blir den bara godare! Innanlåren kommer inte bli torra – va noga med att inte ha för varmt på spisen bara!
Lägg i små buketter av broccoli, halverade tomater och tunt skivade champinjoner. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice. Öka ev med mer currypasta eller sambal för mer styrka eller lite mer fisksås för lite mer sälta. Koka nudlarna medan grönsakerna gottar till sig i grytan.
Servera nudlar, gryta och rejält med hackade nötter på toppen. Mums!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: