Träningen

Tagga en månad

Inviger en ny knutblus från Gina idag – Så fin! Min första men absolut inte sista knytblus!

Måndag och ny vecka. Måndag och ny månad. Ny månad för att skärpa till sig lite extra med mat och träning. Det har varit extremt mycket utsvävningar med semester, restaurangbesök, trevliga middagar med vänner och event med jobbet. Det har gjort att min viktminskning stannat av helt. Har inte gått upp något (tack och lov) men inte heller gått ner något (skit också!). Så – nu har jag faktiskt en månad framför mig med väldigt lite grejer planerade och då tänker jag passa på att köra en sån 30 dagars boost.

Tänker se till att få ihop mina vanliga 3-5 träningspass i veckan men lägga till 30 min lågintensiv träning varje dag i form av en snabb promenad eller jogg. Idag tex körde jag ett pass på gymmet på lunchen och ska ta en halvtimma på bandet under kvällen. Jag kör oftast 2 styrkepass och ett yogapass i veckan på SATS och försöker få ihop två löpturer. Löpningen blir alltid lidande då jag är expert på att skjuta på det. Målet denna månad är att istället ta träning FÖRST och sen allt annat. Får se hur det går.

Maten då – ja det är ju egentligen ingen rocket science. Vi äter ju vår LCHF och tycker det funkar utmärkt. Om man håller sig till det. Åker man till Dubai och äter gigantiska efterrätter, pasta och pizza går det sådär. Men vem kan säga nej till den här så kallade ”milk shaken” liksom?!

Nu blir det till att skärpa till sig och återgå till ordningen! Planera maten, laga och preppa matlådor och se till hålla sig till en någorlunda strikt LCHF. Jag kommer få ett par tuffa dagar nu när jag skärper till maten – brukar få en jäkla huvudvärk när sockret stryps – men sen blir det bättre. Insåg igår när jag var ute och sprang att det är bästa medicinen. Blir så jäkla pepp och får lite sån happyfeeling av att trampa på med riktigt bra musik i öronen. Det får bli min lösning när sötsuget sätter in – ut i spåret. Ett glas vatten funkar också men är ju inte alls lika tillfredsställande.

Har också valt bort vågen helt. Måttade mig själv istället på alla möjliga håll och tänker inte göra något under denna månad för att mäta eller väga framstegen. Istället kommer jag bara försöka köra på efter absolut bästa förmåga till den 9 april då det är deadline för denna månadsutmaning. Ska bli sjukt spännande att se om det blivit några resultat och det känns jäkla skönt att inte väga. Har sån hatkärlek till den där vågen – vill inte väga mig men kan inte hålla mig borta. Nu är batteriet slängt och vågen inställd längst in i garderoben. Skönt!

Det är trots allt en minskning på 10 kg. Stolt som attan över det. Nu är målet 10 kg till. Jag hoppas det kommer känns som mål då – att jag känner mig på topp och i bättre form än någonsin. Det kommer ju ett hästjobb till sen – att hålla den vikten och inte falla tillbaka till godis- och sockerfrossa. Men jag tar lite i taget – nu först den här månaden. Update kommer igen 9 april!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: