Maten

Kesoplättar

God morgon HELG!!!

Idag kör vi riktig hemmadag. Långfrukost, promenad hela familjen och sen prepp för vänner som kommer över på middag och Mellofinalen. Perfekt lördag!!! Hittade en burk keso i kylen så till frukost idag blev det kesoplättar med lättvispad grädde och bär. Det är fasen magi på tallrik tillsammans med en god kopp kaffe och melodikrysset på radio. Bästa starten på dagen!

Hade citronmeliss kvar sen tårtan och slängde på ett par blad – blir ju så mycket finare på bild med lite grönt. Receptet på dessa är ju enklast möjligt och svängs ihop på ett par minuter. Dom tar istället lite längre tid att steka men det är så värt tiden att låta dom ligga i pannan på låg värme lite extra för att få såna riktigt krispiga frasiga kanter.

Kesoplättar 6-8 st

2 ägg
1 liten burk keso
1,5 msk fiberhusk
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
kokosolja eller smör att steka i

Kör alla ingredienser i en matberedare eller med mixerstav så smeten blir helt slät. Stek på svag värme i rejält med olja eller smör. Ät genast med grädde och bär. Och kaffe. Glöm för guds skull inte kaffet!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: