Maten

Baconlindad körv med stekt ”ris” à la LCHF

Middagen idag. En riktig ”Här är ditt kylskåp” av det som fanns hemma. Beställde mat till idag men den kom lite senare – nu är kyl och frys fyllda igen! Men middagen fick alltså bli lite av en improvisation. Tjocka korvar och ett paket bacon från frysen, sista påsen med ”ris” från PurePasta och så lite grönsaker. Blev så gott!!!

Vardagskorvmiddag 4 pers

4 tjocka korvar och bacon att linda runt.

Linda en skiva bacon runt varje korv och kör i ugn på 200 grader ca 15 min

1 påse PurePasta ris

1 bit zucchini

1 röd paprika

1 charlottenlök

Fräs grönsakerna i en panna med lite olja till de mjuknar. Salta och peppra. Skölj PurePastan noga och vänd sedan ner i stekpannan.

Kall sås gjorde jag av:

1 burk creme fraiche

1 msk sweet chili sås (ta bort om man är noga med sin LCHF – jag påverkas inte av såna här små sidospår)

0,5 tsk Sambal oelek

Salt och peppar efter tycke och smak

Lägg stekta riset i botten, på med en korv och så en rejäl klick sås. Till det hade vi sen spenat och cocktailtomater. Så jädra gott!

Kommentarer inaktiverade för Baconlindad körv med stekt ”ris” à la LCHF
%d bloggare gillar detta: