Livet

Måndagsdepp

Vad hände med Januari?
Jag hade såååååna planer för januari och 2020
Vad hände sen?

Måndagspeppen har uteblivit än så länge idag….

Hur kan det komma sig att man är så jäkla pepp på nytt år och framför allt månaden januari men sen när man närmar sig slutet på denna skitmånad finns bara en enda känsla kvar. Jag hann inte!? Trots att jag verkligen, på många sätt, maxade januari så sitter jag här med känslan av att jag blivit snuvad på 31 dagar. Jag hann knappt blinka så var denna månad slut. Det värsta är ju att jag har nedräkning till den här fördömda 40-årsdagen som jag INTE längtar till. Skiter i hur alla säger att ”det börjar vid 40” och ”40 är det nya 30” och allt sån käckt.

Jag. Vill. Inte.

Alltså inte alls. Vi rymmer ju med familjen till solen (magiskt såklart och jag längtar ihjäl mig till resan) för att liksom undvika den här dagen så mycket det går. Önskar jag kände mig sådär käckt pepp men nej. Fy satan. Känner mig bara gammal och jävlig. Även här hade jag ju en plan. En plan som skulle ta mig till mitt allra bästa jag till min 40-årsdag. Det är en jävligt bumpy ride so far och även om jag kommit en bra bit på väg så är jag lååååångt ifrån klar. Så – det blir till att går över till andra sidan som en kanske inte totalt risig kärring men fan inte på topp heller. Resan dit är påbörjad och jag SKA bli klar men har fått revidera målet till att inte vara där INNAN 40 utan istället att nå dit under året jag fyllde 40.

Å ena sidan är jag SÅ sur och arg över missade mål och inte klarade utmaningar. Men å andra sidan har jag så många hundra timmars terapitimmar bakom mig så jag nästan kan höra min psykolog skulle ha sagt att jag måste ”vara stolt över det jag gör” och ”se vad jag åstadkommit hellre än det jag inte hunnit åstadkomma”. Men det är ju så SVÅRT. Det är ju min diagnos här i livet – övertro på min tid och vad jag kan hinna med. Så störigt. Så denna sista vecka i januari har jag lovat mig själv att inte ha några måsten utan istället ta lite tid att reflektera IGEN över hur jag ska försöka sätta rimliga mål och inte vara så jäkla överambitiös med vad jag tror jag ska hinna.

Wish me luck!

Har jag tur landar jag lite denna måndag så jag kan få till en pepp måndagslista ikväll. För jäklar vad jag känner att jag behöver foka om lite nu!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: