Mat

Höstig Bubbeldrink med kanel

Fantastisk drink! SÅ god. Och måste också slå ett slag för dom bönbollar som man skymtar i skålen i bild. Jättegoda alternativ till chips. Finns i snackshyllan!

Idag är det ju riktigt ruskväder. Jag befinner mig i stan på konferens i ett dygn framöver med såklart mycket jobb men också lite skoj, god mat och bubbel! Och på tal om bubbel måste jag ju dela med mig av den här goda drinken som jag hade på min tjejmiddag i fredags. Den har liksom allt. Bubblig och fräsch, kanel och äpple och så lite söt. Sockerkanel längs kanten på glaset gör det där lilla extra krispet.

Recpet för en drink – bara räkna upp för att göra för många samtidigt.

2 cl Fireball (whiskey med kanelsmak)
1 dl äppeljuice
2 cl sockerlag
1 dl bubbel
kanelstång och äpple för dekoration
is

Skaka Fireball, äppeljuice och sockerlag i en shaker med is. Sila upp i ett glas och toppa med cava. Dekorera med en kanelstång.

Sockerlag har jag ofta i kylen eftersom jag har dom till mina tårtor. Men det är busenkelt att göra! Värm upp hälften socker och hälften vatten tills sockret har smält. Låt svalna och häll upp på en väl rengjord flaska. Håller i flera månader i kylskåpet.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: