Hus och Hem

Renovering igen – lilla toan

Wihoo! Tid att skriva lite här! Och dessutom om något så skoj som en ny renovering. Denna gång är det lilla toaletten i källaren som får sig en makover. Och OM det behövdes. Den här toan levde kvar i 70-talet (vilket är intressant eftersom källaren byggdes på sent 80-tal. Men vi snackar alltså GRÖNT porslin. Vi snackar bruna medaljongtapeter i botten, som visserligen var översatta med en om möjligt ännu fulare skitbeige tapet med fjädrar på!?! Lägg till det spännande valet att inte ha en takbelysning och så givetvis mörkbrun dörr och karm. Snyggt. Alltså sjukt snyggt!

Men allstå färgen på handfatet. Toan är samma. Det här helt otroligt att man en gång tänkte att JA! Vi gör toaletter, handfat och badkar i grönt, orange och gult. Det vill ju ALLA ha!

Karmar spikades fast back in the days – med JÄTTEspikar. Så hur får man bort en sån? Jo man sågar av skiten på mitten och bänder. Kolla färgerna på handfat och medaljongerna vi hittade! Stilfullt värre. Dagens renoveringstips måste helt klart bli en tapetångmaskin. Vi köpte en skitbillig på Rusta som gjorde jobbet galant. Varmt satan men så värt. Alla gamla lager av tapet borta och vi kan börja om. Det här är ju inte ett våtrum så man kan gå bananas med kuliga tapeter och färger. Jag har målat taket vitt nu först innan jag går loss på att måla golvet – i färgen Darjeeling från Beckers. Den är liksom grå/asfalt/svart. Kommer blir skitsnyggt mot den inte så diskreta tapeten jag valt. På det kommer sen en kristallkrona i miniformat, guldspeglar och svarta möbler. Det här kommer inte bli en liten diskret toa när jag är klar! Inte alls!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: