Livet

Kattstatus

Oh herre denna vecka alltså. Inte nog med att Fredrik är i Malaga – ALLT händer! Sixten har lyckats hamna i bråk och blivit biten. Måndag morgon börjar jag alltså med att sitta akut med honom hos veterinären och få reda på att han ska opereras för i runda slängar 5000 kr. Kommer sent satan till jobbet men måste ändå gå eftersom Harry måste hämtas. Hämtar Sixten som har en slang genom halva ansiktet!!!

Före operationen när han bara är skitsur hos veterinären. Observera gärna burkarna med godis som han hittade och som jag fick ställa en låda på för att han inte skulle tömma..

Måndag kväll satt jag och Viktor halva natten med en SO-läxa. Han är en sån jävla kämpe! Vi slet och skrev och skrev och så kommer han till skolan på tisdagen och det visar sig att typ halva klassen inte är klar – så då fick dom massa extradagar. Ja men tack för den!? Är det ett datum satt så är det väl?

Tisdag gick faktiskt hyggligt – hade vidgående planer på att hinna med lite fix här hemma men båda killarna hade träning och vi hade varken mjölk eller smör hemma så Willys blev mitt mål innan det var dags för sen middag, dusch, läxor, medicinera katt och hålla undan kattungen som är mer vild än tam!

Natten till onsdag lyckas Sixten få upp ett fönster så vi vaknar till ett ISKALLT hus och inga katter. Landssorg infinner sig och barnen drar ut och letar. Hittar till slut Svante under grillen där han väl suttit och tryckt hela natten. Lägger ut en annons på Facebook efter Sixten och tänker att han väl aldrig kommer hem eller att han fastnat nånstans med sin jäkla tratt. Men döm om min förvåning när han plötsligt står ute på tomten när Harry ska cykla till skolan. Utan tratten. Så då blev det till att hoppa i bilen och åka till veterinären igen för att köpa ny tratt. Kommer således assent till jobbet igen. Och måste gå tidigt för att det återigen är träningar överallt. Mitt här nånstans har jag lyckats ringa till mamma och beklagat mig över förrymda katter och total jävla värmebölja hemma eftersom vi måste ha alla dörrar stängda (ja utom den här morgonen då när vi vädrat lite väl mycket). Pappa som fixar allt works his magic och KOLLA vad som fanns när vi kom hem – en helt utbrottssäker vädringsdörr!! Halleluja!

Världens nyfiknaste katt som till och med övervägde att kika ner i badkaret. Men när Harry råkade stänka på honom beslutade han sig för att pallen nog var så när han vågade.

Idag är det då torsdag och återigen fick pappa rycka in. För att jag skulle få ihop i alla fall EN hel arbetsdag tog han Sixten till veterinären för att ta bort slangen. Ikväll har vi heller inte haft nån träning så vi har tagit det lite lugnt här hemma och bjudit mormor o morfar på lite käk som i alla fall lite tack för allt denna vecka. Imorgon kommer Fredrik hem och OM han är efterlängtad. Vi jobbar liksom i team här och det går sådär när vi är en man kort.

Nu sover alla barn och katter och jag ska (sist av alla) börja kolla på Gåsmamman med en kopp te och ett tänt ljus som sällskap.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: