Summer tour 2019

Leipzig på 24 timmar

Från ett hotell någonstans längs A9 där receptionen ligger INUTI McDonalds ska jag nu ta och sammanfatta Leipzig. Vi ”gjorde stan” på ganska exakt 24 timmar så det gick undan!

Bokade hotell från bilen – hittade ett fint nära centralstationen som hade det vi behövde – parkering och frukost. Finns inget jag avskyr värre än att behöva jaga frulle på stan. Vi behöver ju ha stora rum eftersom vi är 4 och det i sig är inte helt lätt. Detta löste sig denna gång med en svit. Låter flashigare än vad det var men ett mycket trevligt hotell – rent och snyggt.

Viktor som står och kikar ut på det STORA centralstationshuset. Hela stan är så här maffig. Massor med gamla JÄTTEhus – det ena maffigare än det andra. Man kör industridesign här och så även detta hotell. Jag som älskar grått gillade detta skarpt. Snyggt avbrutet med knallgult och grönt. Vi bodde i ”hörntornet” vilket var lite kul.

Snabbdusch för hela familjen innan vi gav oss ut på jakt efter tysk mat. Det ska man äta i ölkällare så vi gjorde det enkelt för oss och frågade i receptionen. Det finns två riktigt gamla och kända – vi högg en av dom – Ratskeller. Google maps tog oss genom staden som faktiskt är riktigt mysig. Fina gator med mycket parker och vackra byggnader. Som alltid i Tyskland är det gammalt och nytt varvat. Bra shopping även om vi hoppade över just den denna gång och en hel del fina kyrkor. Vi tog oss till restaurangen på 15 min ca och den såg inte mycket ut för världen utifrån…

Inuti däremot är det maffigt. Och STORT! Vi fick bord precis vid öl-bryggar-mojängen. En glad och väldigt tysk servitris rekommenderade rätter till oss och nån timma senare satt vi HELT proppmätta och kippade efter andan. Vilka galet stora portioner av schnitzel, nån ko-knöl och fläskfilé. Allt tillsammans med potatis, sås, surkål och tranbärssylt. Det här är ”mat och potatis” i sin allra bästa form.

Vi bestämde oss för att gå även tillbaka – alla behövde gå ner maten lite. Tog en annan väg och passade på att besöka Thomaskyrkan som är stadens stora sevärdhet. Harry tände ljus för farfar och Julle! HAHAHA – det hade farfar gillat!

Väl hemma på hotellet smet jag och Viktor upp och tränade på gymmet medan pappa och Harry kröp i säng. Värmen hade hela dagen legat på sådär 30-31 grader så det var en sliten familj som toksomnade så fort vi la huvudet på kuddarna.

Vaknade och fick oss världens brakfrukost. ÄNTLIGEN en redig frulle efter den konstiga varianten polackerna körde (och som tyskarna visserligen käkade med god aptit). Detta var klassiskt hotellfrukost som det ska vara.

Extra mysigt att man kunde sitta ute och käka – bredvid en stor damm med karpar. Killarna som äter på halva tiden mot en annan satt sen och kollade fiskar och fotade och hade sig. Perfekt pyssel i väntan på att mammas kaffe (och kanske en andra croissant) skulle slinka ner.

Vi checkade ut från hotellet men fick ha bilen kvar i garaget när dom hörde att vi skulle på Leipzigs ZOO. Det är tydligen klurigt med parkering där. Himla schysst av hotellet måste jag säga! En promenad senare kom vi till staden zoo och fick en heldag bland djuren. Slits alltid med känslorna om djurparker är ok eller inte men vi hade en supertrevlig dag och barnen var lyriska. Parken är med i många jätteprojekt för djuren så jag hoppas verkligen att allt som skyltas och informeras om stämmer. En jättefin park är det hur som och mysig att gå i. Lagom stor för att vandra runt under dag. Men som alltid – ta med egen mat om det går. Det här var sämre än sämst!

Regnskogen gillade vi bäst allihop och tyvärr var akvariumet stängt för renovering. I övrigt tyckte vi att man såg djuren rätt bra – dom som var ute vill säga och det var mysiga gångar och lite hängbroar och sånt här och där som ungarna gillade. En himla mysig dag. Ett extra plus för att allt ingick i priset (utom en båttur i regnskogen som gick på 5 EUR för oss alla). Priset för att gå in var 51 EUR för hela familjen vilket också är riktigt bra för en så här stor park.

Nöjda traskade vi och hämtade bilen och började färden söder ut. Leipzig är en stad jag absolut kommer åka tillbaka till – men då blir det nog med tjejerna för shopping och Aperol. Nu siktar vi mot Italiens norraste delar men stannar som sagt mitt i ingenstans i natt. Over and out!

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: