Summer tour 2019

Grzybowo – mindre än ett dygn

Welle Resort. Ser inte mycket ut för världen men var faktiskt mer trevligt än man kunde tro. I denna lilla stad, som inte går att uttala – Grzybowo – stannade vi bara lite mindre än ett dygn. Det var tur att vi bara körde genom för hela stan var stängd. Här väntar man in tyska industrisemestern. Inte en själ snackade ett ord engelska så vi fick ta till bildspråk! I receptionen fick vi köra charader för att visa att det saknades ett täcke och jag visade bild på ett gym för att fråga om det fanns på hotellet. Jisses. Att ”inte prata engelska” har nått heeeeeelt nya nivåer! Trevligt rum dock – rent, snyggt och fräscht.

Innan vi visste att hela stan var stängd hade vi storartade planer på att få en god middag. Hittade via tripadvisor ett steakhouse som vi siktade in oss på. Det var igenbommat. Sakta men säkert (och ju mer hungriga vi blev) sänkte vi våra krav och till slut kastade vi in handduken och körde nån form av tältrestaurang nära stranden. Förhoppningarna var inte höga och när Fredrik återigen fick googla en bild för att få servitrisen att förstå pommes frites började vi bli oroliga.

Men! Sen såg han grillen! Med nya charader lyckades han få nån form av ”knöl” med urtyska tillbehör. När maten sen kom hade han lyckats beställa en sallad Caprese och en stor pizza – båda långt över förväntan goda. Den tokiga lilla stängda staden började kännas bättre och bättre.

Efter maten gick vi på jakt efter stranden. Genom lite skog som inte såg mycket ut för världen – och där var den. En ny helt fantastisk strand. Sanden här i Polen är helt otrolig och stränderna är SÅ stora. Det spelar liksom ingen roll att det är mängder av folk – alla får gott om plats ändå.

Den här lilla staden blir troligtvis heeeeeelt crazy när alla tyskar kommer. Men återigen ett mysigt ställe som passar perfekt in i vår tur längs polska rivieran. Vi knatade sent om sidor hemåt igen (dyblöta killar som mer eller mindre badat med kläderna på) och kröp i säng. Vi bestämde att vänta in vädret och på morgonen bestämma om vi skulle stanna och där och bada eller åka till vårt nästa stopp och ta dagen där istället. Det blev alternativ två – det var kallt och blåsigt när vi vaknade så vi hoppade in i bilen och åkte vidare!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: