Summer tour 2019

Sopot fortsättningen

Tillbringade hela dag 2 på stranden. Så varmt och härligt. Förmiddagen var ganska lugn och då var även vattnet helt ok – men sen började det blåsa och då kom all äcklig tång tillbaka. Men men – badbart ändå såklart. Försökte få ungarna att inte baaara vara under vatten men det gick ju sådär som väntat. Solen stekte på bra så Fredrik tog en promenad längs stranden till alla försäljare och köpte oss ett strandparasoll. Halleluja att komma undan lite i skuggan!

Den här hatten (H&M) är min räddning – sitter ju som en hök och kollar killarna när dom badar. Spelar ingen roll att det är långgrunt. Jag fick verkligen vatten på min kvarn under dagen då det plötsligt kom en mamma springande i panik och letade efter sin dotter. Dom satt bara ett par filtar från oss och vi hade sett flickan hela dagen. Fler och fler började leta och Fredrik gick en ny promenad längs stranden för att se om han kunde se henne. Nästan 40 minuter senare när mamman var nära upplösningstillstånd kom en kvinna med tjejen. Hon hade troligtvis gått upp några meter fel och helt enkelt virrat bort sig bland alla filtar och parasoll. Nä – den här hönsmorsan kommer fortsätta sitta där och stirra! Fy tusan va hemskt. Led SÅ med mamman!

Nu är ju killarna stora – dom smet iväg själva till försäljarna för att köpa en hink till sandslott. Gick ju såklart kanon men jag hann nog kolla klockan sådär 5 gånger ändå.

Efter en heldag på stranden gick vi till stan för käk. Harry ville ha pasta och vi hittade ett jättemysigt ställe mitt i stan. Det hade dock fått SÅ dåliga betyg på Tripadvisor så jag var lite velig. Men efter att ha sett ett par beställningar kommit ut från köket så bestämde vi oss för att köra ändå. Och SÅ bra! Vi är petiga men allt var verkligen kanon. Bra mat framför allt. Snygga uppläggningar, trevlig personal och bra service. Och som sagt – säga vad man vill om polsk mat men det ska fasen var italienskt för att få det riktigt bra.

Vi avslutade kvällen med ännu mer italienskt – Gelato. Hittade ett bra ställe på torget där det även denna kväll bjöds på gatuunderhållning. Av varierande kvalité men bra underhållningsvärde ändå! Proppmätta strosade vi sen strandpromenaden hemåt för att börja packa ihop. En sista natt sen drar vi vidare!

Morgonen blev lite längre än tänkt då vi inte fick tag på personal som kunde komma och hämta nycklar och kolla utcheckning. Fredrik fick stanna så drog jag och killarna på lite morgongympa i en lekparksanpassad höghöjdsbana. Det är bra med alla säkerhetsregler vi har hemma men fan va kul om man kunde ha såna här lekplatser!

Killarna slet på ett bra tag innan utcheckningen var klar och vi kunde hoppa in i bilen och åka iväg. Dagen skulle vi först tillbringa på akvariet i Gdynia innan vi hade nära 3 timmar i bilen mot nya mål.

Sopot får absolut väl godkänt!! Det är helt klart ett ställe vi alla kan tänka oss att åka tillbaka till. Men då bo lite närmare stan och kanske lite högre standard.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: