Summer tour 2019

Gdynia akvarium

För att inte få en dag med bara bilåkning och dessutom få vänta ett bra tag på incheckning på hotellet vi bokat tog vi ett stopp på Gdynias akvarium. Jag och barnen älskar akvarium och hade nog lite väl höga förväntningar. Det fanns några godbitar men i övrigt var det mindre än jag trott och på tok för mycket uppstoppade djur och utställningar. Det hade kunnat vara kul – om nåt hade varit på engelska. Men men – vi hade ett par trevliga timmar!

Gdynia som stad såg vi inte mycket av och den visade sig tyvärr inte från sin bästa sida heller i tokblåst och tunga moln på himlen. Mer grått behöver inte polen – så kan vi säga.

Det går ju inte att fota firrar – allt bara speglar sig – men den här blev ju faktiskt rätt kul! Favoriterna för mig är alltid saltvattensakvarium – det är som att titta in i en sagovärld. Skulle kunna sitta i timtal och bara titta på alla färger och former. Harry hittade en typ 5 meter lång JÄTTEorm som låg och guppade i vattnet – han satt och stirrade på den bra länge. Skitläbbig om jag får säga.

Pirayor är ju alltid lite coola så dom fick en längre titt samt några skitroliga och spattiga sköldpaddor. Dagens bästa var dock när vi skulle ta en liten snabblunch och Fredrik lyckas (eller snarare misslyckas på grund av att tjejen återigen inte förstod ett ord engelska) beställa mackor för typ 20 pers. Vi åt så mycket vi kunde men lämnade mer än hälften. Dom måste trott att vi var helt knäppa som beställde allt det där!

När vi kom ut från akvariumet kom regnet och sen tillbringade vi några timmar i bil. Polsk landsbyggd kan vi sammanfatta som rätt grå. Vissa delar väldigt risigt. Fält och landskap som liknar våra hemma. Fantastiska lövskogar. Och prostituerade?!??!?! Det stod alltså tjejer lite här och där plötligt. Vid en liten grusväg. Vid en parkeringsficka. Va fan?! Det är INTE värdigt. Trodde på riktigt inte det var sant men efter lite googlande fick jag det bekräftat att det är supervanligt. Hemskt!

Vår mål för dagen är en liten udda stad som heter Grzbowo. Säg det snabbt ett par gånger…. En liten rapport om detta ställe kommer imorgon kväll. Vi stannar bara ett halvt dygn dock så den kommer nog inte hinna bli så utförlig.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: