Summer tour 2019

Werner Summer Tour – Färjan till Polen

Så! Då är äntligen årets galna resa igång. Vi har ju som bekant en plan om att inte ha någon plan. Det är bara vi och bilen. Vi kollar vädret och känner efter vad vi vill göra och så kör vi ditåt. Först ut är dock färjan till Polen så vi kommer nån vart. Vi tog färjan från Nynäs till Gdansk. Jag har hört så mycket om dessa båtar så jag gjorde min research väldigt noga. Hittade att det finns en nyare båt byggd 2011 som jag bokade. Valde också att ha en utsides hytt med fönster bara för att kunna softa en del i hytten – det är en lång resa och inte så mycket kul att göra. Struntade i att boka middag men slog till på frukostbuffén.

I måndags var det då dags. Bilen proppfull och passen redo. Åkte ner mot Nynäs i god tid. Den här familjen gillar INTE att stressa. Vi kom in i kön till båten lite efter 16 och den går 18 så här är det gott om tid som gäller. Det var sjukt mycket bilar där redan. Säkerheten var oväntad. Först passkoll i själva kön. Där fick vi även boardincard och hyttkort. Sen i kön kom det vakter och kollade pass och biljetter igen samt kollade även genom bilarna. Vissa bilar swipade dom även. Båten tar LARVIGT mycket bilar och tung trafik så det är ett himla pyssel att få alla på rätt plats. Väl parkerade tog vi oss till receptionen för att få våra frukostbiljetter. Letade upp vår hytt och la oss raklånga på sängarna en stund. Här delades även Postafen ut till alla. För sjösjuka av att åka färja blir vi också minsann. Härliga tider.

Resans första familjebild. Alla lite kisande och slöa efter bilåkande och vilpaus i hytten. Dags för middag! Vi trodde vi skulle ”ta nåt snabbt och billigt bara” och tog buffén. Kan varmt rekommendera att istället leta upp á la carten. Det var typ samma priser men maten såg såååå mycket bättre ut. Buffén är verkligen inget att hänga i granen – polsk skolmatsal. Nja.

Efter middagen spelade killarna lite såna betalspel och vi tog oss en ”drink” i baren. Det visades sport på varenda TV så vi satt en stund och förundrades över hur grymma snooker-spelare är. Men trötta på Postafen kröp vi tidigt i säng. Oväntat somnade en efter en riktigt snabbt så ovan bild blev det sista vi såg av den dagen.

Morgonpigg Harry som låg och plirade på en när man vaknar. Mystroll! Upp och hoppa efter oväntad bra sömn. Det var ju toklungt både på båten och på vattnet så vi sov på som bara den. Frukosten var helt ok – lite väl polsk men absolut ok. Alla blev mätta och vi tog oss en tur ute efter frullen. När havet är såhär lugnt är det då inga problem att åka färja.

Precis innan avgång och SÅ pepp att komma av båten. Det var en låååång tur – tar ju från 18 på kvällen till 12 dagen efter – men trevlig båt, snyggt och prydligt. Ok käk och ingen tillstymmelse till fylla och härjande. Den här båten har helt klart oförtjänt rykte. Gick hur bra som helst att komma av och vi satte kurs mot vårt första stopp – Polska Rivierans SOPOT.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: