Baka

Favorit i repris – Babblarna och Enhörning

I helgen lämnade en tårta Tårterian minsann. Första rejäla tårtbaket i nya köket. Jag har medvetet hållit tårtandet på minimal nivå under hela hösten/vintern eftersom det varit kaos i köket. Har inte packat upp det sista av tårterian förrän alldeles nyligen men ÅHHH va härligt det är när allt numera har sin plats och FÅR plats. Wihoo! 

Helgens tårta är faktiskt en favorit i repris. Jag gjorde en näst intill exakt lika för nåt år sedan och brukar vanligtvis inte vara så sugen på att göra ”kopior” av mina tårtor men denna är så söt så jag kunde inte låta bli.

Babblarna på ena sidan och en enhörning på den andra. Perfekt att kombinera med en regnbåge mitt i som avgränsare.

Tårta är STOR. 6 bottnar på 24 cm i diameter och fylld med lättkokta jordgubbar och vaniljmousse. Spelar ingen roll hur många gånger jag gör just denna kombo – det är den godaste. Tårta ska liksom smaka precis just så. Älskar massor med varianter men just denna känns som den absoluta klassikern och är aldrig fel.

Storasyster Tilias sida med enhörning. Jag gjorde faktiskt hennes 3-årstårta också men då var det Pippi-tema istället.

Och så lillasyrran Elviras 1-årssida. Babblarna är ju inget vi har kollat på här hemma – dom kom efter att Harry blivit för stor för såna barnprogram – men dom är ju bara SÅ söta.

Framöver blir det fart i Tårterian – det kommer både påsk och ett gäng födelsedagar fram över. Ska bli så himla kul att baka massor igen!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: