Äventyren

18549 steg senare – Krakow dag 2

Jodå – vi har traskat ett par steg idag också! Vi började dagen i de judiska kvarteren, kollade runt på kyrkogårdar och i synagogor. Fikade på cafét där dom spelade in Schindler’s list och avslutade med att gå längs vattnet hela vägen tillbaka till stan.

Märklig grej det här med att lägga en sten på graven när man besökt den. Inte lika vackert som hemma där man sätter blommor kanske men mäktigt på nåt sätt ändå.

Det blev lite paus vid strandpromenaden. Solen gör en ju alldeles till sig så att bara sitta och njuta av väder och alla glada människor är helt magiskt!

Konst är ju inte alltid helt solklar… som en upp-och-ner-vänd gris på en hög ved ute på en liten flytbrygga?!

Den här stan kör drakar all the way och denna staty sprutar till och med eld då och då! Coolt på kvällen men stört omöjligt att fånga på bild i solgasset.

Lunch i form av köttfyllda dumplings. Smarrigt som tusan och inte för en sekund som dumplings a la sushihaken hemma.

Dagens gladaste va mamma som efter 2 dagars frenetiskt letande hittade en postlåda för sina vykort! Nu får vi se om nåt av dom kommer fram?!

Middag på stora torget idag – vi är proppmätta mest hela tiden men maten är över förväntan! Så gott! Eller nja, den där kålgeggan där under kunde jag inte med…

Imorgon är det shopping på schemat! Woop woop!! Gallerian har 318 butiker!!! Att jämföra med MOS som BARA har 171. Jag är lyrisk – mamma livrädd!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: