Raw Food bars

Igår bakade jag ihop ett gäng små rawfoodbars. Gillar att ha dom som små korvar istället för bollar – lättare att dela upp i fler tuggor och få dom att räcka till en kopp kaffe. Det här receptet smakar typ som chokladbollar. Funderar på att ha lite arraks essens nästa gång – jag som ÄLSKAR dammsugare.

Jag gör dessa i en matberedare hela vägen tills det är dags att rulla – funkar finfint – allt blir jämt blandat och man behöver inte kladda med händerna.

Till ca 30 små bars.

  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 13 st dadlar
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 3 msk kokosolja
  • kokosflingor att rulla i

Gör så här:

Kör nötterna och dadlarna (kärna ur dem först bara) i matberedare med kniv. Tillsätt kakao, kaffe, vaniljpulver, salt och kokosolja. Kör allt till en jämn smet. Blir den för hård kan man ta i en matsked vatten – blir den för lös ställer man den i kylen ett tag så den stelnar till sig.

Rulla bollar eller små korvar och rulla sedan i kokos. Ställ kallt i tät burk. Jag fryser dessa och tar fram några i taget. Perfekt som mellis och fika!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s