Maten

Pastasallad a la italiano

Igår gjorde jag en så enkel och ruggigt smarrig pastasallad. Vem säger att det bara är på sommaren man kan få sånt smarr? Närå – här kör vi sommarkäk mitt i vintern.

Till en rejäl laddning – räcker nog till 6 pers även om pastan är räknad på 4.

  • 4 port pasta (jag körde bönpasta)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g)
  • 1/2 dl pesto
  • 2 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl flagnad eller riven parmesanost
  • Salami (jag älskar Milano men det går lika fint med tex Fransk lantsalami)
  • Baguette

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola den kall. Dela tomaterna i halvor. Låt paprikan rinna av. Blanda pesto och gräddfil. Smaksätt med salt och peppar. Blanda pasta, tomater, paprika och spenat med pestodressingen. Strö över parmesanosten.

Till servering: Servera pastasalladen med skivad salami och färsk baguette.

Receptet är från ICA.se

Harpan diggar inte kladdig mat och framför allt inte pesto så han fick sin pasta som vanligt med grönsakerna på sidan och en korv till. Alla nöjda.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: