Pastasallad a la italiano

Igår gjorde jag en så enkel och ruggigt smarrig pastasallad. Vem säger att det bara är på sommaren man kan få sånt smarr? Närå – här kör vi sommarkäk mitt i vintern.

Till en rejäl laddning – räcker nog till 6 pers även om pastan är räknad på 4.

  • 4 port pasta (jag körde bönpasta)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp grillad paprika i strimlor (à 200 g)
  • 1/2 dl pesto
  • 2 dl gräddfil
  • salt och svartpeppar
  • 65 g babyspenat
  • 1 dl flagnad eller riven parmesanost
  • Salami (jag älskar Milano men det går lika fint med tex Fransk lantsalami)
  • Baguette

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i ett durkslag och spola den kall. Dela tomaterna i halvor. Låt paprikan rinna av. Blanda pesto och gräddfil. Smaksätt med salt och peppar. Blanda pasta, tomater, paprika och spenat med pestodressingen. Strö över parmesanosten.

Till servering: Servera pastasalladen med skivad salami och färsk baguette.

Receptet är från ICA.se

Harpan diggar inte kladdig mat och framför allt inte pesto så han fick sin pasta som vanligt med grönsakerna på sidan och en korv till. Alla nöjda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s