Nudelsallad med Lax i Asiatisk stil

Ursäkta en suddig mobilbild – den gör INTE denna smarriga sallad rättvisa!

Middagstips! Det är ju vardag igen och således ska man komma på nyttig, god och snabblagad mat. Här kommer just ett sånt recept. Gick på ett kick och både vi och barnen diggade det! Gick dessutom utmärkt att värma på i matlådan dagen efter!

Till 4 pers och en matlåda

  • 2 morötter
  • 1 silverlök
  • 1/2 litet blomkålshuvud
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 dl japansk soja
  • 3 msk matolja
  • svartpeppar
  • Nudlar el. pasta för 4 pers (Va inte i grundreceptet men jag la till det för ungarnas skull och jag tyckte själv det blev supergott)
  • 0,5 Isbergssallad
  • ca 500 g skinnfri laxfilé
  • 1 1/2 dl sesamfrö
  • 1 msk olja
  • salt

Gör så här!

Koka pastan eller nudlarna. Häll över en skvätt olja så dom inte kladdar ihop och håll varmt i kastrullen under lock.
Skala morötterna, hyvla dem därefter med potatisskalaren till långa tunna remsor. Skala och skiva löken fint. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Blanda vinäger, soja och olja i en bunke. Vänd ner grönsakerna och smaksätt med peppar.
Ansa och skär salladen i strimlor. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor. Vänd dem i sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxskivorna på hög värme ca 45 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Lägg upp lite snyggt med pasta underst, sen marinerade grönsaker, isberg och till sist laxen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s