Maten

Kladdkaka idag

Fira och uppmärksamma dagar är ju en av mina favoritsysselsättningar så självklart uppmärksammas kladdkakans dag här hemma!

I källarköket finns typ en visp och en springform så några större utsvävningar är det inte tal om. När det kommer till kladdisar är dock en klassiker aldrig fel och nedan grundrecept återkommer jag till om och om igen!

Klassisk Kladdkaka – grundrecept
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt

Smält smöret. Rör samman socker, salt, mjöl och kakao. Sikta genom till en annan bunke om det är klumpigt mjöl eller kakao. Rör ner smöret i mjölblandningen och tillsätt sedan äggen ett och ett. Rör ordentligt med en slickepott till en helt slät smet. Det blir en geggig klump så häll inte i någon mer vätska.

Klä en springform med bakplåtspapper i botten på formen och mjöla formen så är det enklare att få kakan att lossna sen. I med smeten och platta ut i formen med slickepotten.

Ställ in kakan mitt i ugnen, 175 C ca 15 min. Den ska vara redigt kladdig när den är ”klar” – en kladdkaka bakas ”färdigt” i kylen nämligen. Servera kladdisen sval med vispad grädde.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: