Kladdkaka idag

Fira och uppmärksamma dagar är ju en av mina favoritsysselsättningar så självklart uppmärksammas kladdkakans dag här hemma!

I källarköket finns typ en visp och en springform så några större utsvävningar är det inte tal om. När det kommer till kladdisar är dock en klassiker aldrig fel och nedan grundrecept återkommer jag till om och om igen!

Klassisk Kladdkaka – grundrecept
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt

Smält smöret. Rör samman socker, salt, mjöl och kakao. Sikta genom till en annan bunke om det är klumpigt mjöl eller kakao. Rör ner smöret i mjölblandningen och tillsätt sedan äggen ett och ett. Rör ordentligt med en slickepott till en helt slät smet. Det blir en geggig klump så häll inte i någon mer vätska.

Klä en springform med bakplåtspapper i botten på formen och mjöla formen så är det enklare att få kakan att lossna sen. I med smeten och platta ut i formen med slickepotten.

Ställ in kakan mitt i ugnen, 175 C ca 15 min. Den ska vara redigt kladdig när den är ”klar” – en kladdkaka bakas ”färdigt” i kylen nämligen. Servera kladdisen sval med vispad grädde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s