Bananscones – typ nästan LCHF
God morgon!
Låt INTE denna trista bild påverka allt för mycket – dessa scones var såååå goda! Sa inget till Harry om att dom är gjorda med ”mamma-o-pappa-mjöl” (Harrys benämning på allt jag gör LCHF med tex mandelmjöl). Han åt två stycken och var helt lyrisk!
- mamma det här är dom godaste scones jag ätit!!
Som allt annat LCHF är det ju busenkelt recept utan massa jäsning och sånt. Receptet jag svängde ihop blev 4 precis lagom stora scones. Och ja – LCHF kan kanske diskuteras när det är banan i men en fjärdedels banan till helgen låter vi passera här hemma.
1 banan
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Kör allt i en mixer till en jämn smet. Klicka ut 4 små platta klumpar på bakplåtspapper och grädda på 200 grader ca 10-12 minuter. Låt svalna lite på plåten.
Vi åt våra ljumma med bara smör. Harry gottade till det lite extra med hallonsylt också.