Asiatisk Biffsallad

Nu snackar vi finkäk på HÖG nivå. Men oh my så gott detta var!!! Och med lite anpassning blev det även rätt hyggligt för LCHF. Jag har ändrat och grejat lite med ett recept jag sparade från köket. se för länge sedan.

Sallad

  • 600 g ryggbiff eller tex entrecôte
  • salt och svartpeppar
  • 1 påse Shiratakinudlar
  • 0,5 gurka
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 100 g jordnötter, grovhackade

Dressing

  • 2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 röd chili, finhackad
  • sötning är ju valfritt – jag hade ca 0,5 tsk honung (2 msk strösocker i originalreceptet)
  1. Börja med dressingen som gärna få stå och dra medan man lagar det andra. Blanda alla ingredienserna till dressingen noga. Ställ åt sidan.
  2. Spola av nudlarna noga och lägg i en stor skål. Skala gurkan, dela på längden och kärna ur. Skär i 1 cm tjocka skivor. Dela sockerärtor och paprika på längden. Skiva salladslök. Hacka hälften av koriandern. Lägg alla grönsakerna i salladskålen tillsammans med de kalla nudlarna.
  3. Häll över dressingen och blanda försiktigt men väl. Toppa med de sparade korianderbladen och jordnötterna.
  4. Salta och peppra köttet generöst och grilla ca 2-3 minuter per sida. Låt köttet vila i några minuter och skiva sedan i tunna skivor och servera med nudelsalladen.

Njuuuuut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s