Jag älskar årstider!

Halloj!!

Men alltså! Måndag idag och vart har måndagslistorna varit i sommar?! Jo det kan jag tala om – med den här sommaren kunde man inte annat än vara positiv så alla badbilder, leender, glassar och båtturer fick vara positiva nog. Men nu jäklar är det vardag igen och vi går mot mörkare tider. Nu gäller det att ladda på med rätt inställning och glad energi. Dagens lista får alltså vara ”saker jag gör för att hålla höstångan uppe”

a358d8468da146d449fae6e08a015518

  1. Plantera mera! Men kan man annat än älska härliga höstplanteringar. Röja bort sommaren på tomten. Plocka äpplen. Fixa och dona i rabatterna. Älskar´t! Vi har börjat så smått och ikväll planterade jag nya blomlådor utanför köksfönstret och stora krukor på både fram och baksidan.
  2. Fyll kalendern. Haha – snacka motsägelsefullt – jag brukar förorda att TÖMMA kalendern för att få lite tid i livet. Men just såhär frampå höstkanten är det ju så mysigt att fylla kalendern med barnen nya aktiviteter, härliga middagar med vänner man inte sett under sommaren. Kanske nått nytt för en själv man ska göra, lära sig eller så.
  3. Shoppa! Men såklart. Vad vore hösten utan uppdatering i både garderob och hem. Jag har piffat och donat lite sista veckan som jag tänkte visa här framöver. Några godisar till höstens garderob men även ett rejält lyft för sovrummet.
  4. Te, ljus och mysmusik. Men det är väl ändå det bästa med att det börjar mörkna?! Ljusen! Spring och köp lådor med värmeljus och kronljus. Putsa ljusstakarna och fram med tekokaren. Nu är tid för soffmys under en filt och tända ljus.
  5. Uteaktiviteter – Vad är väl en picknick utan varm choklad. Vi kör picknick heeeeeela sommaren men nu jäklar längtar jag efter sittunderlag, varm choklad och grillad korv. Jädrar vad vi ska ut i höst på äventyr med vår picknick-rygga. När bladen blir sådär underbart röda, luften är alldeles krispig och skogen doftar så där perfekt höst.

54942242_xxl_5315x3543_1.jpg

Inser att jag är sjukt partisk. Jag är ju en sån där fåntratt som bara ÄLSKAR att vi har årstider i det här landet. Jag blir lycklig som ett litet barn så snart det blir nytt. Varmare, kallare, ljusare eller mörkare. När det kommer till årstider är jag lycklig oavsett. Jag tröttar lika fort och svär ve och fasa i november när det aaaaaaaaaldrig kommer nån snö och är så förbannat less på snöhelvetet i mars. Hatar när snoret rinner av all pollen på våren och sommardagar som regnar bort ska vi inte ens prata om. Men sen – när nästa årstid kommer smygande är jag lika lycklig och förväntansfull ändå. Det finns ju alltid SÅ mycket mysigt och härligt att se fram emot.

 

Kommentera