Mat

Grillad kyckling med tomat o avokadosallad

Ni vet när man slänger ihop något till middag. Det kan bli bra. Om man lägger till det faktum att du inte haft smak eller lukt på 10 dagar och inte ätit ordentligt på lika länge – då jäklar blir det MAGI! Det här var vår middag igår och den första maten sen förra helgen som jag kände smaken av. Sååå gott!

img_5260

Kycklingklubborna gjorde vi i ugn med salt, peppar och en blandning av lite olja och sambal oelek. Jag blandade bara en klick sambal i ett par matskedar olja och penslade över klubborna.

Salladen då – börja med dressingen:

en liten röd lök – finhackad
ca 1 msk rödvinsvinäger 
ca 1 msk olivolja
1 dl hackad bladpersilja
salt och peppar

Rör ihop allt i botten på en salladsskål. Sen är det bara att ösa ner vad man har och gillar. Jag hade igår:

0,5 romansallad
0,5 ask coctail plommontomater
1 hackad avokado 
3 msk rostade solroskärnor

Serverade kycklingklubba med sallad och en röra:

1,5 dl turkisk youghurt
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk torkad mynta

Harpan som käkar kolisar fick ris till också! 🙂

img_5259

Notera gärna att det står ”jag” i receptet. I verkligheten satt jag på stol och gormade till Fredrik som fick styra i köket. Mår SÅÅÅ mycket bättre nu men orken tryter än. Någon dag till bara så är jag mitt vanliga hysteriska jag! Woop Woop!

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: