Äventyren

Siaröfortet – fick plats!

IMG_1293

Wihoo! Raderade lite filmer från 2014 så att jag fick plats med ett inlägget ändå. Har lite jobb framför mig för att se vad jag ska hitta på med bloggen. Vill inte gärna plocka bort den efter alla år men har inte lust att betala tusentals kronor per år för lite utrymme i cyber-rymden!

Idag har vi varit på äventyr – vi tog Flyt-Britt till Siaröfortet. Spännande värre med ett militärfort som man får gå in i. Tog oss ca 30 min med båten i lite rask takt och vi ramlade in lagom till lunch. För ovanlighetens skull hade vi inte mat med oss vilket såhär i efterhand hade varit bättre – det var ingen vidare mat och till ett rätt hutlöst pris. På ön finns ett vandrarhem där man kan äta lunchbuffé vilket ju lät super. Men nja, käket va sådär.

IMG_1292

Något som var desto roligare var själva fortet. Kallt som tusan mer rätt coolt att dom hade 500 pers instängda i berget i väntan på ryssen…

IMG_1305

IMG_1308

IMG_1311

Stor pangare! Såklart tycker Harry att det här var supercoolt men jag måste erkänna att jag faktiskt också tycker sånt här är rätt ballt. I gångarna runt fortet fanns det som en räls där man kunde köra runt JÄTTEstora lampor för att lysa ut på vattnet för att hitta smygande fienden. En sån lampa finns kvar som man kan titta på och testa att svänga..

IMG_1315

Ja men tack då – såklart var min tanke att bli fotad hängandes på nån jäkla stege på väggen – smidig som få liksom!

IMG_1326

IMG_1327

IMG_1330

IMG_1332

IMG_1340

Vartefter vi gick runt blev pangarna bara större och större – den här var störst av dom alla..

..men man såg inget om man kikade ner i den lilla nätta pipan…

IMG_1344

En mycket lyckad utflykt – på vägen hem hoppade vi i alla vågor vi hittade och såklart blev mamma dränkt. Alltså DRÄNKT! Det rann vatten på insidan av mina solglasögon.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: