Mat

Våffeldagen igår – bästa receptet

God Morgon!

Har haft en underbar helg!!! Massa god mat, trevliga vänner, sol, häng med barn och annat mys. Inte mycket nytta har blivit gjort vilket ibland bara är så himla skönt.

Igår ställde vi om tiden och hade våffel-VM. Såklart. Vi körde våfflorna till frukost och eftersom Fredrik inte är nåt fan av pannkakor och våfflor var jag tvungen att muta honom lite extra med tillbehör han har svårt att tacka nej till.

Färska hallon och grädde samt smetana, rom, hackad rödlök och dill. Bästa av två världar – sött och salt. Jag körde varannan, Harry bara hallon-varianten och Fredrik bara rom-varianten. Alla nöjda!

Jag använder mig av Per Morbergs recept när jag gör våfflor – och ändrar lite efter mitt tycke såklart. Bästa enligt mig! Blir riktigt frasiga och maffiga våfflor – det räcker med 1-2 st så är man redigt mätt.

Våfflor

Ca 5-6 våfflor

2 dl vetemjöl
1 dl mineralvatten (jag gör bara helt enkelt i sodastream) 
2 dl vispgrädde
4 tsk smält smör
1-2 tsk socker
1 nypa salt

Rör ihop vetemjöl och bubbelvatten. Vispa grädden lätt fluffig och rör ner i mjölblandningen med en ballongvisp. Häll i smält smör, socker och salt. Rör till en tjock, jämn smet.

Sätt igång våffeljärnet en stund innan så det verkligen hinner bli hett. Smält lite smör i ett glas i micron och använd en pensel att pensla på lite i järnet innan varje våffla. Grädda våfflorna – våfflor behöver inte vara tokvarma som pannkakor så jag gör alla innan vi äter så vi kan äta tillsammans.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: