Nutelladagen – Snittar och Nutellakakor

IMG_0663

I vår familj firar vi. Eller ska vi vara helt ärliga – jag firar. Gärna allt som går – en anledning till lite extra vardagslyx tar jag direkt! Idag till exempel är ju en alldeles ypperligt bra dag för lite extra firande – Nutelladagen! Ni hör ju – det MÅSTE ju uppmärksammas. Sagt och gjort. Jag och Harry drog ner till ICA och köpte på oss en alldeles, dagen till ära kanske, snygg designad burk Nutella och åkte hem och sparkade igång ugnen. Ikväll blev det Vaniljsnittar fyllda med nutella och ett amerikanskt recept på Nutellakakor. Jänkarna har ju en ”thing” för det här med få ingredienser – hittade en hel sida där ALLA recept endast innehöll 3 ingredienser. Fiffigt men kanske inte de största smaksensationerna – dock kändes det rätt tryggt i just fallet Nutella.

IMG_0658

Självklart kommer även recepten här – det amerikanska omräknat i deciliter och så snittarna. Det är mitt vanliga recept på snittar som jag fyllt men det finns även mängder med varianter på nätet. Snittkakor är ju så vansinnigt praktiskta – bara att skära när dom är varma och så har man snygga kakor.

Nutellakakor

120 gram vetemjöl
240 gram Nutella
1 stort ägg

Ni förstår ju själva att detta inte kan bli annat än enkelt. Gegga ihop allt med en gaffel och rulla ca 15-16 bollar. Tryck ut bollarna med fingrarna till kakor och grädda i ca 10 minuter på 180 grader varmluft. Kakorna blir krispiga i kanterna och lite sega i mitten.

IMG_0661

Vaniljsnittar fyllda med Nutella

100 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
ca 1 dl Nutella

Vispa ihop smör och socker med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och sikta ner i smörbladningen. Blanda ihop med en slev. Häll ut degen på ett bakbord och jobba snabbt ihop till en deg.

Dela degen i 4 och rulla ut en lång korvar som plattas ut med fingrarna. Bred en sträng nutella mitt på två av längderna och lägg sedan över de andra två som lock. Kläm ihop längs kanterna så att Nutellan ”stängs in”. Grädda på 180 grader varmluft i mitten av ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna på snedden medan de fortfarande är varma och låt sedan svalna helt kvar på plåten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s