Livet

Vårt 2017

Idag sitter jag i alla fall upp. Så jädra förkyld alltså. Det var ju INTE min plan för första veckan på 2018 kan jag säga. Jag hade ju vidgående planer på att starta upp massa nya projekt och grejer. Men som min mycket smarta man sa igår kväll när jag var bitter som bara den – hellre sjuk nu innan jag ens hann börja än att bli sjuk när man väl kommit igång om ett par veckor. Nu tänker jag att det här var sjukdomen för den här våren. Ok?!

Då så – en tillbakablick på 2017 då. Det här har jag gjort i några år nu och för den intresserade finns våra år 2013, 2014, 2015 och 2016 länkade. Lite kul att se tillbaka – det är det absolut bästa med bloggen. Att allt alltid finns bara ett klick bort.

januari

2017 firade vi in i fjällen – vi kom upp till Björnrike två gånger under året. Så härligt! Jag var inne i springartagen och körde ute redan i januari.

I februari var vi tillbaka i skidbacken. Detta blev sista gången i mysiga PON-stugan. Jag firade min födelsedag med 3 olika tårtor och fick för mig att börja använda läppstift. (Jobbar på det fortfarande – älskar det på andra men är inte helt bekväm med det själv)

februari

I mars kom våren och vi fick gå på fotboll i härligt solsken och smyga till jobbet med solglajjor.  Jag köpte en ny kamera för att kunna ha en mindre smidigare med mig oftare. Fredrik började odla knorrig mustasch…

mars1

…mars var också månaden då min mormor lämnade oss. Äntligen fick hon träffa morfar igen och även om det är hemsk för oss som är kvar så var hon så redo. Den här bilden tagen på landet är min absoluta favorit – den visar min mormor som jag minns henne. Alltid.

temp 014.jpg

I april var det dags för nya födelsedagar – lyckligast var Harry förstås. Älskar den bilden på honom. Jag och Fredrik var på lite skojigheter för oss själva och Harry lärde sig ääääntligen att cykla! Fotboll också såklart. Alltid fotboll i den här familjen.

april

I april hände också något väldigt speciellt. Utan att jag visste fixade J en kryssning som överraskning till mig. När vi står på terminalen kommer C infarande. Det visade sig att detta dygn skulle bli början på något alldeles fantastiskt. Mina power puff pinglor! Under året gjorde vi sen massa bus, tog oss igenom de högsta toppar och djupaste dalar. Från ingenstans blev 24 timmar på en båt årets kanske viktigaste händelse.
Inte en dag vill jag vara utan dessa två!

maj2

Maj är alltid en bra månad – sommaren är på ingång och vi firar bröllopsdag. Detta år firade vi hemma med charkisar, bubbel och varsitt armband i present. Vi var även iväg på en liten roadtrip och hämtade upp vår troligtvis sista husvagn. Jag sprang vårruset med ett gäng härliga brudar och fick ett ryck och målade vardagsrummet mörkgrått – bästa inredningstrixet för året helt klart!

maj1

Juni bjöd på fotbollscup i Örebro för Viktor – vilket betydde camping för oss andra. Vi njöt av att ha stor tomt (harry gick obesegrad genom krocketstriderna) och firade midsommar här hemma. Jag sprang på riktigt bra och kände att det äntligen flöt på.

juni

I juli drog vi på semester och Harry tackade för sig på förskolan för gott. Började med en husvagnsvända med mormor o morfar innan vi släppte iväg Viktor på solsemester med sin pappa. Jag, Fredrik och Harry drog till Öland på egen hand…

juli2

…och regnet tog över svenska sommaren. I augusti ledsnade vi – sålde husvagnen ena dagen för att sen packa väskorna och dra till Kanarieöarna den andra. Harry körde fotbollskola för första gången och jag och Fredrik var på kalas på tu man hand. Killarna började även i nya skolor båda två – stort!

aug

September bjöd på snygga smoothie-grabbar, början på plugg för mamman och framför allt – en ny kryssning med mina puffar. Lika kul och härligt denna gång. Jag och Fredrik rymde en helt vanlig måndag och körde all in med afternoon tea, middag, bio och hotellövernattning.

sep

I oktober hade hösten kommit på riktigt. Vi var till kyrkogården och sa grattis till gammelmormor, jag och Harry var på grönans halloween och vi hade spontankalas för pappas födelsedag. Största var dock givetvis Nattruset. Så grymt stolt över att jag gjorde det. I år ska jag slå tiden jag fick med hästlängder!

okt

Så kom november med höstlov och halloween på riktigt. Härbert flyttade in och skrämde oss alla och vi målade familjetavla tillsammans. Prag blev resmålet för höstlovet och vi fick riktigt fina dagar med mycket äventyr och mys.

november

Och så avslutet då – min månad – december. Julen flyttade in med mer rött och paket än någonsin tror jag. Vi köpte plastgran(!!!) och stöpte ljus. Vi fick mellandagsbesök av bästa Ovebrinkarna lagom till Viktors födelsedag och avslutade med nyår här hemma. Underbart och alldeles perfekt.

december

Jahapp – det var 2017 det. Himla bra år ändå. Nu ska jag till slut då mellan nysningarna och hostningarna försöka få till målen för 2018. Dom kommer när dom kommer – nu måste jag lägga mig en stund igen. Hepp!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: