Livet

2017 – Frågor om året som gått

Börjar så smått sammanfatta 2017. Ett bildregn med vad familjen sysslat med under året kommer ju som vanligt efter nyår men nedan lite funderingar och tankar kring året ur ett lite mer personligt perspektiv.

Gjorde du något under året som du aldrig gjort förut? 

Sprang Nattruset! Jösses vilken utmaning. 5 km i nattsvart lera och dybad. Fy fasen. Men vi fick blodad tand och ska ge oss på det 2018 också – vi har ju en tid att slå denna gång!

img_5529

Genomdrev du någon stor förändring? 

Nja, Inte direkt. Har jobbat en del med mig själv och börjat så ett frö för en STOR förändring. Men om den slår in blir det under 2018 som livet ändrar riktning. Väntar med spänning på hur det faller ut.

 

Vilket datum kommer du alltid att minnas? 

14 juni och 30 juni – Dessa dagar är då Viktor gick ut mellanstadiet och Harry slutade på förskola. Det är STORT! Numera har vi stora killar – högstadiet för den ena och 0:an för den andra!

P6140026.JPG

Sista kramen från Jonas – VÄÄÄÄRLDENS bästa lärare! 

Dog någon som stod dig nära? 

Mormor. Finaste finaste mormor. Men hon är äntligen tillsammans med morfar igen och var så redo att lämna oss.

Vilka länder besökte du? 

Hållit mig hemma i Svedala för det mesta men hann till Grankan en sväng i somras och så även en höstig tur till Prag! 2018 kommer ge måååånga fler länder!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bästa köpet? 

Luftavfuktaren till tvättstugan. Lätt! Det måste vara den absolut bästa manicken ever. Den torkar full tvättstuga på några timmar. Älskar den! Annars ligger min nya Olympus kamera ruggigt högt på listan.

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

Massor. Jag är generellt glad för det mesta, men speciellt för 2017 måste nog ändå vara ungarnas avslutningar. Sån glädje och stolthet. Mammahjärtat mådde som allra bäst.

Saknar du något från året som du vill ha mer av nästa år? 

Träning. Blev på tok för lite och jag älskar det ju när jag väl är igång.

Vad önskar du att du hade gjort mer? 

Prioriterat! Jag har lagt på tok för mycket energi på att jaga ikapp och hinna med. Har haft alldeles för dålig prioritering och lagt ner för mycket krut på fel saker.

Vad önskar du att du gjort mindre? 

Klandrat mig själv. Har haft tuffa perioder i år och nog varit lite väl hård mot mig själv mellan varven. Har väldigt svårt att acceptera att jag inte gör allt på topp.

Favoritprogram på TV? 

Kollar ju inte på TV men favvosar på Netflix som vi sett under året är White Collar och Designated Survivor.

Bästa boken du läste? 

Läser vanligtvis inte böcker utan lyssnar på dom – men i år läste jag faktiskt Camilla Läckbergs senaste Häxan och my god vad den donnan kan skriva. Grymt bra!

Största musikaliska upptäckten? 

Ehm – Det här med musik är inte alls min tekopp. Lyssnar typ bara på musik när jag springer och då är det bara rätt feeling som gäller. Men mest spelat av kidsen i bilen är Kaliffa och Freddy Kalas (vi diggar norsk musik)

Bästa helgen? 

Har så många men denna ligger högt på listan. Helgen i Västerås när vi var ett gäng tjejer som sprang Color run kommer finnas kvar i minnet. Härlig dag, grym kväll på stan, natt på hotell och lite roadtrip. Så kul!

img_9335-2.jpg

Vad var din största framgång på jobbet? 

Tyvärr inga vidare framgångar där. Det är ett av de stora problemen med mitt jobb, som jag i övrigt trivs grymt bra på.

Din största framgång på det privata planet? 

Jag har lärt känna mig själv på ett annat sätt efter att jag gick hos en psykolog 10 gånger i våras. Det har hjälpt mig mycket.

Största misstaget? 

STOOOOOOORT.  Oövervinnerligt stort. Men också väldigt privat och kommer inte nämnas här.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

Tyvärr måste jag nog, baserat på ovan fråga, säga att jag varit ledsnare. Det har varit tufft men hoppas på att 2018 kommer vara snällare mot mig.

Vad spenderade du mest pengar på? 

Resor och shopping. Helt klart. Sen lägger vår familj mycket pengar på mat – vi har gäster här hemma mest hela tiden så det är allt som oftast stora utgifter på käk.

Något du önskade dig och fick? 

Min svarta päls från Tiger. Önskat mig en päls länge länge och så plötsligt en dag fick jag den finaste av dom alla av Fredrik i present.

Något du önskade dig och inte fick? 

Ja.

Vad gjorde du på din födelsedag? 

Firade hemma med familjen. Åt god middag och tårta såklart!

IMG_9846.JPG

Mina födelsedagstårtor – en till jobbet och kollegorna och en till familjen

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

Ja, om jag hade haft förmågan att kunna släppa saker lättare och bara gå vidare. Men jag är en ältare och funderar ihjäl saker. Det är en egenskap jag SÅÅÅ skulle vilja bli av med.

Vad fick dig att må bra? 

Min familj och mina vänner. Enkelt så. Dom är allt för mig.

Vem saknade du? 

Saknar vänner jag inte träffar tillräcklig ofta och mormor såklart. Träffade inte henne mer än ett par gånger om året sista åren men när hon väl var borta kom saknaden…

De bästa människorna under året? 

Mina Power Puff Pinglor. Helt utan konkurrens. Ni har stått stadigt när hela min värld har skakat. Vi har kryssat, sprungit lopp, spa:at, varit på stand up, ätit middagar och bara funnits där när vi behövde. Dags att börja planera touren för 2018 nu och som jag längtar!

img_0366.jpg

Oklart vad PET-flaskan gör där i bilden men kul hade vi – en kryssning i september

Mest stolt över? 

Bortsett från geggamojslöpningen är det nog att jag gjort allt jag kunnat för att må bra. Sökt och tagit emot hjälp, berättat för människor som jag vet bryr sig om hur jag mår och verkligen försökt tänka rätt och arbeta med mig själv. 2017 fick det bli fokus på psykiskt välmående – 2018 blir förhoppningsvis mer fokus på det fysiska.

Högsta önskan just nu? 

Att nyårsfirandet imorgon blir magiskt. Och att jag lyckas formulera bra mål för 2018 som jag sedan kan lyckas med.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

PLANERA mera! Låter ju fånigt men jag ska planera in mig själv. Inte bara skriva in allt man ska göra utan även planera in tid då jag INTE ska göra något. Tid som kan läggas på att läsa en bok med Harry eller sticka ut och jogga med Viktor. Tid för att ta ett långt bad eller gå en promenad med Fredrik. Sån tid ska under 2018 in i kalendern. Planeras och värderas lika högt som möten, jobb, skjuts/hämtning till träningar och andra åtaganden.

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: