Jul

En underbar julafton

IMG_0067

Vilken julafton vi fick igår. Precis som julafton ska vara. Massa god mat (har ett par riktigt bra recept som kommer vid senare tillfälle), julgodis, määäängder med klappar, Kalle förstås och bara mys och tända ljus.

IMG_0064

Dukningen gjord på paketpapper, använder mig ofta av en rulle paketpapper som ”duk” – sjukt kul att kunna variera för en tia och bara att slänga dagen efter. Jag tog lite grenar från granen vi slängde ut. Som dekoration använde jag sedan våra adventsljus och några julgranskulor ihop med en sån där plastgirlang. Återbrukar gärnet när jag dukar och använder sånt vi har hemma – som pepparkakor till exempel. Perfekt att lägga på varje tallrik.

IMG_0057.JPG

Årets julmat. Sååå gott! Har inte varit på massa julbord i år så det var verkligen gott att äntligen få ett riktigt julbord med bara dom grejerna vi verkligen gillar.

IMG_0069

Haha så svårt att ta bilder när man äter – alla ser ju toksura ut. Och enda bilden på mig själv är såklart när jag dricker. Men men  – gott var det och trevligt hade vi!

IMG_0068

IMG_0074

IMG_0094

Hela ligan samlad för julklappsöppning – Harry var givetvis i sitt esse men skötte sig riktigt bra och kom ihåg både att säga tack och inte SLITA upp sina paket.

Frasse fick en kvackande anka av oss som verkligen gick hem. Kul!

IMG_0080.JPG

Kvällen avrundades med saffranskladdkaka och lingongrädde. Så smarrigt. När våra gäster smög hemåt blev det sängen för Harpan medan jag och Fredrik fyllde på glasen en sväng till och körde bästa jultraditionen – Tomten är far till alla barnen på TV och tittade igenom alla julisarna. TACK SNÄLLA för alla fina julklappar till både oss och Harry.

IMG_0119

 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: