Pyssel och Fix

En Nisse har flyttat in och vi kör aktiviteter i adventskalendern i år

Till Harrys TOTALA lycka hittade vi imorse smulor av knäckebröd på golvet. Följde man spåret hittade man till slut en riktigt fräsig Nisse-bostad. Här hemma dög det inte att bo på golvet minsann – nä här är det etagevåning i New York-hyllan minsann. Fint ska det vara. Nu hoppas vi på massa bus fram till jul.

För oss övriga som kanske misstänker att mamma varit inblandad (Harry är helt övertygad om att det finns en Nisse här hemma nu) i detta så är kitet med Nisse-dörr från Panduro (förra året). Det kommer helt i trä så jag har målat med hobbyfärg bara.

Jag frågade om killarna ville ha paketkalendrar i år men icke. Harry önskade en Lego-kalender (och valde inte helt otippat Star Wars versionen) och Viktor ville hellre ha pengarna till något annat. Sagt och gjort. Jag kände dock att det var lite trist att inte ha någon kalender så i år testar jag något nytt – en aktivitetskalender!

Jag hittade ett paket på IKEA med 24 små hus man bygger i papper med tillhörande nummerklisterlappar. Så himla gulligt. Jag har nu tänkt att jag ska vika ihop alla 24 och trä på ett snöre så att det blir som en girland. Sen ska jag bara hitta nåt fiffigt ställe att hänga den på.

I de små pakethusen kommer en lapp finnas med något kul vi ska göra/baka/fixa/spela/läsa/sjunga ända fram till jul. Jag har blandat allt från småsaker som att läsa en bok tillsammans eller spela ett spel till lite större som att gå på bio eller baka lussebullar. Alla dagar är anpassade så att smågrejer kommer på redan stressiga dagar med andra aktiviteter och lite större projekt hamnar på lediga kvällar eller helger. Vissa dagar innehåller en liten present eller så – typ om vi ska julpyssla kommer materialet ligga i ett paket på morgonen eller om vi ska läsa en bok så kommer det vara en ny bok i ett paket på morgon. Såklart finns även alla självklara julgrejer med som att ”köpa julgran”, ”klä granen”, ”baka pepparkakshus” och ”göra julgodis”.

img_1472

Under resans gång har jag tänkt att Nisses bus på nåt sätt ska hänga med det som händer i kalendern. Hur det blir kör jag lite på en höft allt efter som. Hoppas nu bara att killarna kommer gilla den här varianten av adventskalender. Mer bilder kommer när allt är uppe och klart.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: