Livet

En bilåkares utmaningar i kollektivtrafiken

Jaha då var det dags igen. Insikten när klockan ringde 5.45 imorse. Kollektivtrafik. Vi är inte vänner. Jag ska till stan idag till en av våra kunder på en frukostdejt. Att behöva befinna mig på Krukmakargatan 8.00 på morgonen är INTE fest för en stackare boende ute i sista orten före Norrlands skogar. Så kan vi säga.

Efter mycket långt och moget övervägande blev stridsplanen följande. Bilen till MOS. För jag måste till ett tåg nu på morgonen men måste ju också ha tag på bilen så jag, Gud förbjude, inte behöver förlita mig på kollektivtrafiken HEM också. Så – jag skuttar i bilen och kör till MOS. Inser att det blir lite kostsamt med så många timmars parkering så jag får, innan jag lämnar bilen, ladda ner deras app och bli medlem så jag får 4 timmars parkering gratis istället för 2. Sen en ensam vandring genom ett tomt centrum för att plötsligt bli omsprungen av den ena efter den andra. Dom vet nåt jag inte vet. Kommer ner till perongen för att preciiiiis se ett tåg åka iväg. Det är lugnt tänker jag – kommer ju tåg hela tiden på morgonen. Det hade jag faktiskt kollat hemifrån i SLs app som jag dessutom redan hade. Proffs!

Skiter i alla andra som efter en språngmarsch nu står svettiga på tåget. Vilka nybörjare. Ska betala med min fiffiga app för att få åka med nästa tåg. Medges ej. Så jävla fint. Plippar febrilt runt i appen och hittar till slut att mitt kort gått ut. Så ofta åker jag tåg! Gräva fram plånbok, kort, radera i appen, lägga till i appen, ner med allt i väskan igen och så! Där fick jag fram en liten kod som kan läsas i spärren. Skrider ner i rulltrappan och ska bara vänta nån minut på alla tåg som går…. om 14 minuter! Va fan! Det är ju midvinter och orkan ute. Såååååklart var det inte 5 min mellan just DOM två tågen…

Så här sitter jag. Fastfrusen. Och hatar kollektivtrafiken precis lika mycket som vanligt. Och då har jag dessutom en tunnelbanefärd kvar. Har inga förhoppningar om att den går bättre. Fortsättning följer.

(Och har det inte kommit en fortsättning runt lunch vore det fint om någon kunde efterlysa mig. Borde väl vara i Gnesta eller så då kan tänkas… )

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: