Maten

Asiatisk lax med Teriyakisås och nudlar

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilden är sådär – och då har jag ändå redigerat den. Mobil i alla ära alltså men att fota mat under vinterhalvåret går icke! Kolla länken nedan till receptet för lite piffigare bilder!

På lunchen på jobbet i veckan hade min vän U med sig denna rätt i matlådan. Den såg sjukt god ut så jag var tvungen att kika på receptet. Perfekt vardagsrätt som går snabbt som attan att göra och är såååå god. Ungarna åt också med god aptit så denna rätt kommer hamna i vår vardags-mats-reportoar!

Lite obs dock att nedan recept är vår variant – det skiljer sig lite från ursprung så vill du kika på det istället följ länken längst ner i detta inlägg. 

Till 4 pers

Laxfiléer (4 st)
1 dl Teriyakisås (färdig på flaska)
1 dl frön (jag blandade sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön)
Äggnudlar (Vi hade också shiratakinudlar)
1 Mango (jag fuskade och körde fryst i bitar)
2 Avokado
Grönsallad med olika salladssorter 
1 bit purjolök

Värm ugnen till 180 grader.
Lägg laxbitarna i en smord ugnsform.
Häll över Teriyakisås.
Baka laxen tills den är nästan klar ca 15 min – gör under tiden salladen och koka nudlarna.
Ta ut laxen och häll över fröblandningen.
Sätt in fisken ytterligare några minuter i ugnen.

Servera ugnsbakad lax med nudlar och salladen. SÅ GOTT!

Recpetet kommer härifrån 

 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: