Husvagnsliv

Läckö slott

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag besökte vi Läckö Slott – jag tror nog faktiskt att jag är gjord för att bo i ett slott. Det känns lagom på nåt sätt. Kungasal, gemak, massa rum i fil, lönngångar, takmålningar i guld. Det är liksom jag. Det faktum att det värmdes upp av sådär 250 eldstäder, knappt har fönster och 2 meter tjocka betongväggar kan vi bortse ifrån – det är liksom den där känslan bara. Ett slott…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blåste apa ute så vi hoppade gården och trädgården och gick direkt på inneaktiviteter. Barnen skulle gått på en spökvandring med guide men den var såklart fullbokad så vi körde vuxenturen istället. Lite mer snack om gamla gubbar och årtal men killarna är vana att vi gör sånt här så dom är skitduktiga och lyssnar intresserat. (Dom vet att mamma kommer köra förhör i bilen sen så dom har lärt sig att det är bäst att ha öronen på skaft under såna här turer)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi hittade en stor fet kanon som givetvis skulle bestigas och en kungasal där jag mer än gärna skulle ha fest. Att gå på de fester som hölls här under storhetstiden hoppar jag dock över. Flera dagar i sträck med 30 varmrätter, 12 desserter och 2-3 liter vin per person. Fy – det måste varit fylleslag av sällan skådat slag..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det här är sovrummet. Sådär charmigt men helt enligt det rådande modet till punkt och pricka. Glad att det inte är sånt mode nu kan jag säga.

Läckö hade faktiskt en hel del att bjuda på och hade det inte blåst snudd på storm finns det mycket att göra ute också. Tydligen är Läckö Sveriges 3 bäst besökta efter Vasamuseet och kungliga slottet så det säger ju en del. Väl värt ett besök tycker vi allihop.

Det kostar en hundring för vuxna och då ingår guidade turer. Barnen går med gratis men spökvandringen (och andra tematurer för barn) kostar 30 kr. Parkering gick på 30 kr. Det finns både fik och restaurang men vi hoppade maten för att dra till Spikens fiskehamn istället.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: